Formula 2 Şampiyonası başladı

Formula 1’in destek serisi Formula 2 Şampiyonası’nın 2022 sezonu bugün Bahreyn’de düzenlenen antrenman seansıyla başladı. İlk kez Formula 2 Şampiyonası’nda yarışan Türk pilot Cem Bölükbaşı seansı 22. sırada bitirirken, takım arkadaşı Enzo Fittipaldi ise 21. sırada seansı tamamladı. Sakhir GP bugün Türkiye saati ile 19:25’de başlayacak sıralama turları ile devam edecek. 

11 takım ve 22 pilot ile toplam 13 hafta boyunca Formula 1 ile birlikte koşulacak olan destek serisi Formula 2 Şampiyonası’nda bu sezon yarışacak olan 10 çaylak pilottan bir tanesi de Türk pilot Cem Bölükbaşı. Charouz Racing System takımı adına yarışacak Bölükbaşı’nın takım arkadaşı ise Brezilyalı F1 pilotu Emerson Fittipaldi’nin torunu Enzo Fittipaldi olacak.

Türkiye saati ile 12:35’de başlayan 45 dakikalık antrenman seansını temsilcimiz Cem Bölükbaşı 22. sırada bitirirken, takım arkadaşı Fittipaldi ise 21. sırada seansı tamamladı. Cuma günü programı 19:25’de başlayacak olan 30 dakikalık sıralama turları ile devam edecek. Bu sıralama turlarında ilk 10 içerisine giren pilotlar yarın (Cumartesi) yapılacak Sprint yarışta ters grid sistemiyle sıralanacaklar ve Sprint yarışın sonucu ise Pazar günü yapılacak olan asıl yarışın gridini belirleyecek. Dolayısıyla bugünkü sıralama turlarını onuncu sırada bitiren pilot, yarın Sprint yarışa pole pozisyonunda başlayacak ve sezonun ilk galibiyeti için büyük avantaj sahip olacak.

Formula 2’de bu sezonki beklentileri için Cem Bölükbaşı; “Benim için çok mucizevi bir şeydi buraya çıkabilmek, çok hayalini kurduğum bir şeydi. Burada olabilmek bile benim için başlı başına bir başarı. Biraz gerçekçi olmak gerekirse ‘ilk seneden kazanıp şampiyon olacağım’ gibi bir hedefim yok. En iyi şekilde tecrübe kazanmak, kendimi geliştirmek, elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Bu onunculuk da olabilir beşincilik de olabilir. İstikrarlı olmak en önemlisi olacak.” dedi.

Sinem HOŞGÖR 18 Mart 2022 13:32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top