WRC | Ypres takvime girdi

Ypres Rally Belçika, bugün (Cuma) 2022 takvimine eklendikten sonra arka arkaya ikinci sezon FIA WRC ayağına ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Belçika, WRC’nin 1973’te başlamasından bu yana bir WRC turu düzenleyen 35’nci ülke olmuştu. Kuzeybatı Flanders bölgesindeki Ypres, 18-21 Ağustos tarihlerinde 13 ralliden oluşan serinin 9’uncu ayağına ev sahipliği yaparak geri dönecek. Zorlu asfalt rallisi ilk kez 1965 yılında düzenlendi. Avrupa’nın en zorlu rallilerinden biri olarak bilinen Ypres, dar virajlarla dolu ve drenaj hendekleriyle çevrili dar çiftlik yolları, hataya yapılmasına çok uygun. Ev sahibi rallici Thierry Neuville, neredeyse tüm mesafeyi önde götürdükten sonra geçen yılki karşılaşmayı kazandı. wrc.com’un haberine göre, ralli, bu yıl Ypres’in tarihi Grote Markt’ındaki atmosferik bir servis parkı ile üç günlük bir rekabete sahip olacak. Perşembe öğleden sonra bir start ​​seremonisi, sürücülerin araçlarına ince ayar yapmaları için son fırsat olarak öne çıkacak. Cuma ve Cumartesi günleri tam gün süren yarış, Pazar günkü finale yaparken, öğlen Wolf Power Stage ile sonuçlanacak.

WRC’nin ticari haklarına sahip olan WRC Promoter’ın genel müdürü Jona Siebel, Ypres Rally Belgium’a yeniden hoş geldiniz demekten mutluluk duyduğunu “Belçika, zorlu özel etapları ve hızlı tempolu formatı nedeniyle geçen yılki WRC’ye oldukça farklı bir şey getirdi, bu da herkesin nefes almak için durması için çok az zaman olduğu anlamına geliyordu. Ypres bölgesi tüm kalbiyle kendisini ralli haftasına atıyor. Etaolarda büyük bir uğultu var ve yarışseverlerin güzel Grote Markt servis parkına girmesine izin verildiğinde, bu sefer kasabanın kendisinde de aynı ortamın tekrarlanacağından eminiz” sözleriyle dile getirdi. Takvimdeki son sıra, Ypres Belçika Rallisi ile WRC’yi ilk kez Çek Cumhuriyeti’ne getirmeyi uman Barum Çek Rallisi Zlin arasında bir seçim oldu. Siebel, “Zlin’deki organizasyon ekibinin profesyonelliğinden ve planlarından çok etkilendik. Ralli, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nda kilit bir ayak olmaya devam ediyor ve kapısını WRC hedeflerine açık olarak tutmaya devam ediyor. Onlarla çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

FIA WRC kategori yöneticisi Andrew Wheatley ise şunları söyledi: “Ypres Rally Belgium, geçen sezona istisnai koşullarda adım attı ve Belçika rallisinin DNA’sını sergileyen güçlü ve yenilikçi bir etkinlik sunmayı başardı. Belçika Kraliyet Otomobil Kulübü, yerel organizatör Club Superstage ile birlikte, birinci sınıf bir WRC yarışına katılma kararlılığını ve profesyonelliğini gösterdi ve rallinin Ağustos ayında takvime geri dönmesinden memnunum. Belçika gibi bir ralli ülkesinde bu takımlar, rakipler ve taraftarlar için olumlu bir haber olacak.” Ralli organizatörü Club Superstage başkanı Alain Penasse ise şunları ifade etti: “FIA Dünya Ralli Şampiyonasını tekrar Ypres’e getirebildiğimiz için çok mutluyuz. Tüm kulübün, tüm gönüllülerin, ortaklarımızın ve yerel yetkililerin geçen yıl bu ilk başarılı kılmak için harcadıkları çabaların bir ödülü.”  Ralli, resmi WRC madeni yağ ortağı Wolf Lubricants ve Ypres sponsoru Ardeca Lubricants arasında güçlü bir işbirliğine sahip olacak. Her iki şirket de Belçika merkezli. Wolf Lubricants’ın küresel pazarlama direktörü Yves Decat “FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın Belçika merkezli özel bir madeni yağ ortağı olarak, sürekli olarak bu nefes kesici sporun varlığını ve erişimini artırmak için ek yollar arıyoruz. “Ypres Rally Belgium’un 2022 takviminde geri dönüşünü, rallinin ana ortağı Ardeca Lubricants ile güçlerimizi birleştirerek desteklemekten heyecan duyuyoruz” diye konuştu. | wrc.com, 18 Şubat 2022 : 20.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top