Seyrek’te herkes hızlandı

Mithat Diker, Seyrek’te 2’nci gün kazanmasını bildi

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk) tarafından düzenlenen Atatürk Kupası’nın 3’ncü ayak otokros yarışları dün (Pazar) Menemen Seyrek’teki yeni otokros parkurunda gerçekleştirildi. Dört kategoride 19 Sporcunun mücadele ettiği 3’ncü ayakta favoriler podyumları paylaşırken zorlanmadılar. Seyrek’te yeni parkurdaki ikinci gün yarışlarında yapılan 5’er turluk mücadelelerde en iyi zamanlar, günün ilk ayağında 4.17.50 ile Orçun Nural, ikinci ayağında ise 4.18.37 ile Levent Şapçılar tarafından kaydedildiler. Seyrek’te yine açık, güneşli, yağışsız bir hava vardı, ancak ilk güne göre havanın Bu kez rüzgarsız olması parkur üzerindeki tozun stabil kalmasına neden oldu. Antrenman turları sonrasında araröz ile parkurda yapılan sulama günün iki ayağı arasında da yinelendi ancak gün boyu toz etkisini korudu.

Menemenlilerin yakın ilgisini sürdürdüğü ikinci gün yarışlarında günün ilk ayağına araçların bir çoğunda elektik problemleri yaşanması damgasını vurdu. Aralarında iddialı olanları da dahil olmak üzere bir çok araç ilk ayakta çekici sırtında servise gidebildi. Mekanikerlerin müdahalesi sonrası günün ikinci yarışında da parkura çıkabilen sporcular mücadelelerini kaldıkları yerden sürdürdüler. İkinci gün startlar ilk günün tersinden verildi ve önce K4 otomobiller parkura çıktı. Orçun Nural, Palio’suyla Seyrek’in en iyi zamanı ile tamamladığı günün ilk yarışında kazanırken zorlanmadı. Tecrübeli sporcu günün ikinci ayağında 4 saniye daha yavaş bir zamanla yine K4’ün zirvesini bırakmadı ve gün sonunda toplamda 20 tam puanla eve döndü. Fiesta ile yarışan bayan sporcu Serap Kotan günün her iki yarışında da K4’ün en iyi ikinci zamanlarını kaydederek dikkat çekti. Kotan, bu sonuçlarla K4’de 2’ncilik kupasının yanı sıra bayanlar kupasının da sahibi oldu. Kuvvet Erim’in Palio’su ile yarışan Tuncay Bayraktar K4’te podyumu tamamlarken, Mk2 Escort’un da ilk gün benzin pompası kaynaklı sorunlar yaşayarak  parkurdan puansız ayrılmak zorunda kalan Kayahan Kocaçam bu kez günün iki yarışından toplam 10 puan çıkardı.

Beş sporcunun mücadele ettiği K3’te Enez Al, Palio ile çifte 1’ncilik ve 20 tam puan ile ayrıldığı Seyrek’te ilk günün pasını sildi. Best Servis sporcusu Murat Doğrular günün ilk yarışında 2’nci, ikinci yarışında 4’ncü olarak gün sonunda K3’te 2’nciliği bırakmadı. Bayan sporcu Özlem Dalan tempolu yarıştığı her iki mücadele de podyumda yer aldı ve gün sonunda bayanlar kupasında 2’ncilik kupasıyla eve döndü. İlk yarışta elektrik kaynaklı problem nedeniyle süresinde start alamayarak puan çıkartmayan Bedri Kol, ikinci yarışta sorunları giderilen aracıyla K3’te 2’ncilik kupasını kaldırdı, gün sonunda ise günün 4’ncülük puanları ile eve döndü. Tecrübeli sporcu Erdal Oral ilk yarışta elektrikten kalan bir diğer isimdi, günün ikinci yarışından ise 4 puan çıkardı.

K2’de Ayosk Başkanı duayen rallici Mithat Diker günün ilk yarışında beş turu 4.19.50 ile tamamlayarak kazanırken zorlanmadı. Günün ilk ayağında da 43 saniye daha hızlanarak K3’te 2’nci zamanı kaydeden Mithat Diker, günün 1’ncisi olarak 18 puanla eve döndü. K3’te günün ilk yarışında 2’ncilik kupası Opel Corsa ile yarışan Cem Yudulmaz’ın oldu. Bayan sporcu Yasemin Erikli, Seyrek’te ikinci gün de lastiğin azizliğine uğradı ve ilk gün olduğu gibi ikinci günün ilk yarışında da ve yine ilk turunda sağ ön lastiği janttan sıyrıldı. Geçen yılın bayanlar şampiyonu Erikli, jant üstünde dört tur tamamladığı günün ilk yarışında 3’ncülük kupasını kaldırdı. Erikli, günün ikinci yarışında da 3’ncü oldu. Fiesta St ile Levent Şapçılar, günün ilk yarışında elektrik kesince spin attı ve parkurda kaldı, aracı çekici ile servise getirildi, ilk yarıştan puan çıkaramadı ama günün ikinci yarışında 4.18.37 ile 1’nciliğe uzandı. Bu, Seyrek’te günün en iyi 2’nci zamanı oldu.

Altı sporcunun puan mücadelesi verdiği K1’de ikinci günün en hızlı ismi Kemal Çetinkaya idi. O’nu günün her iki yarışında da salise farklarıyla Mehmet Can Çakar izledi. Serdar Sarıduman ise K1’de podyumun son basamağını bırakmadı. Günün ilk yarışında 4’ncü olan Mehmet Canseven, ikinci yarışta zamanını 18 saniye iyileştirince podyuma çıktı ve günün toplam puanında rakibini yakaladı ama ilk yarıştaki tur zamanıyla Serdar günün 3’ncüsü oldu. Günün ilk yarışında elektrik problemi yaşayarak parkurdan çekici sırtında çıkan bir diğer isim olan Onur Sınırdere idi ama ikinci yarışta damalı görüp 4 puan çıkardı. Burak Güngör ise toplamda 7 puanla K1’de 5’nci olarak günü tamamladı. ­| Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Seyrek-Menemen/İzmir | 12 Eylül 2021 : 23.00

TABLOYU BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYIN

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top