Menemen’de otokros sesleri

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk) yeni otokros parkuruna kavuştu. İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in başkanlığındaki kulüp, İzmir ve bölgenin otomobil sporları merkezini İzmir’in kuzeyinde şehrin gelişmeye açık bir bölgesi olan Menemen’e kaydırdı. Menemen Belediyesi’nin himayelerinde bulunan ve Mithat Diker’in karşılıksız destekleri ile geliştirilen yeni otokros parkuru, kulübün düzenlediği Atatürk Kupası’nın iki ayağı ile otomobil sporlarının hizmetine girdi. Açık, güneşli, yazdan kalma ve 29 derece, rüzgarlı ama yağışsız bir Eylül hafta sonunda, ulaşımı ve seyri çok kolay yeni parkurda başarılı bir tanıtımla halkın ilgisini çekmeyi başaran 9 Eylül Otokros yarışları yüksek rekabet ve sürprizleriyle renkli bir atmosfer yarattı.

Kulübün kurucu başkanı ve Aydın’ın sporcu milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in aynı gün bir başka yarışa katılması ve pandemi yüzünden ertelenmek zorunda kalınan bazı yarışların belirlenen yeni tarihlerinin çakışması üzerine katılamadığı Atatürk Kupası otokros yarışlarına dört farklı kategoride toplam 19 sporcunun kaydı ulaştı. Kulüp Başkanı ve ömrünün 40 yılını otomobil sporlarındaki derin aşkıyla dolu dolu yaşayan duayen rallici Mithat Diker başta olmak üzere, şehrin önemli sporcularından ulusal rallici Levent Şapçılar, Diker kardeşlerin daim kopilotları Erdal Oral, Ege Asal Motorsport’un sporcu direktörü Kayahan Kocaçam, takımın kadınlar şampiyonu sporcusu Yasemin Erikli, Ege Asal Motorspor pilotları Özlem Dalan ve Burak Güngör ile İzmirli sporculardan Cem Yudulmaz, Orçun Nural, Kemal Çetinkaya ve Bedri Kol’ın katılarak rekabete renk kattıkları otokros yarışlarında gün boyunca iki farklı yarışta 5’er tur atıldı.

Toplam altı sporcu ile en çok katılımın gerçekleştiği K1’de Palio’su  ile Mehmet Can Çakar her iki yarışta da en iyi zamanlarla damalıyı görerek 20 tam puanla eve 1’nci olarak dönerken, Kemal Çetinkaya 16 toplam puanla 2’nci, Serdar Sarıduman 3’ncü oldular. Can Çakar, günün ikinci yarışında 5 turu 4.15.96’lık zamanıyla tamamlayıp damalı görerek yeni parkurun ilk en iyi zamanına imzasını attı. K1’de Mehmet Canseven ve Burak Güngör 4-5’ncü olarak damalı görürlerken, Onur Sarıdere ilk yarışı tamamlayamadı ama günün ikinci yarışından 3 puan çıkarmayı başardı.

K2’de 4 sporcu mücadele ederken Fiesta R1’ ile bu sezon CFRC’de yarışan ulusal ralli sporcusu Levent Şapçılar, ilk göz ağrısı Fiesta ST’si ile elini sıcak tutmak için katıldığı otokrosta en iyi zamanları yaparak çifte 1’ncilikle eve döndü. Duayen rallici Mithat Diker, Palio’su ile günün ilk yarışında salise farklarla Cem Yudulmaz’ın Corsa’sının önünde 2’nci olurken, günün ikinci yarışında büyük bir sürpriz yaşadı. Palio’sunun sol arka tekeri son turda kopmasına karşın, usta rallici yılların verdiği tecrübe ile damalıyı görmeyi başardı. Üstelik 3 teker Palio’su ile ilk yarıştaki zamanından sadece 13,5 saniye daha kötü zaman yapmasına karşın, Diker, gün sonunda Cem Yudulmaz ile toplam puanda eşitliği sağlayınca en iyi tur zamanına bakıldı ve duayen rallici 3 teker ile finiş görmeyi başardığı yarışta K2’nin 2’ncilik kupası kaldırdı. Ege Asal Metal’in şampiyon kadın sporcusu Yasemin Erikli, günün bir diğer şanssız ismiydi. İlk yarışta aracında yaşadığı problemlere ve aldığı 10 saniye zaman cezasına karşın ikinci yarışta iddiasını yitirmeyen Yasemin Erikli, ikinci yarışın ilk turunda sol ön lastiği patlayınca önce spin attı ve parkurda kalıp zaman kaybetti ama kısa sürede toparladı ve kendini kurtararak kalan turlarını jant üstünde de olsa bitirmeyi başardı. Yasemin Erikli günün sonunda toplamda 10 puan ve bayanlar kupasında 3’ncülük kupası ile evine mutlu döndü. Bayanlar kupasında 1’ncilik takımın diğer bayan sporcusu Özlem Dalan, 2’ncilik ise K4 2’ncisi takım mekanikeri Doğan Kotan’ın eşi Serap Kotan’ın oldu.

Toplam 5 sporcunun mücadele ettiği K3’te günün en hızlı ismi Bedri Kol’du. İlk yarışta 1’nci olarak finiş gören Bedri Kol(sallayan), ikinci yarışta 1’nciliği tecrübeli rakibi  Erdal Oral’a kaptırsa da iki yarışın toplam puanıyla K3’te 1’ncilik kupasının sahibi oldu. İlk yarışta 6 salise farkla 2’nci en iyi zamanı yapan Enez Al, ikinci yarışta ise 3’ncülüğe geriledi ve günü K3’de 3’ncü olarak tamamladı. Erdal Oral ise 2’nci yarıştaki atağı ile günün 2’ncilik kupasını kaldırdı. Güçlü rakiplerine karşın zorlu bir sınav veren bayan sporcu Özlem Dalan ise, K3’de podyumun hemen dibinde finiş görmesine karşın, bayanlar kupasındaki 1’ncilik kupası ile yüzünü güldürdü. K3’de sporcu ailenin en büyük ismi Murat Doğrular 5’nci olarak finiş görerek, yarışları izleyerek kendisine destek olan kardeşi Muzaffer ve yeğeni Cem’den fazlasıyla alkış topladı.

K4’de mücadele eden 4 sporcu arasında en güçlü isim olan Orçun Nural, tempolu bir yarış sonrası her iki yarışın da 1’ncisi olurken zorlanmadı. K4’de 2’nci olan Serap Kotan bayanlar kupası 2’nciliği ile günün sonunda çifte kupa kaldırırken, Aydın Millet Vekilinin Palio’su ile ilk kez parkura çıkan Menemen Belediyesi’nden Tuncay Bayraktar ilk yarışında 3’ncülük kupası ile eve dönmenin coşkusunun yaşadı. Ege Asal Motorsport takımının sporcu direktörü Kayahan Kocaçam ise kelimenin tam anlamıyla şanssız bir gün yaşadı ve günün her iki yarışında da parkurda kaldı. Mk2 Escort’u ilk yarışta benzin pompası problemi yaşayınca Mk2’si çekici ile servise getirildi. Günün ikinci yarışında da mekanik bir problem yaşayan Kayahan Kocaçam bir kez daha parkurda kaldı ve gün sonunda kendisini takımın patronu duayen rallici Mithat Diker teselli etti. 9 Eylül Otokros yarışlarına bugün (Pazar) iki yarışla devam edilecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Menemen, İzmir | 12 Eylül 2021 : 07.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top