Yılın en güzel zamanı: Transanatolia Rally Raid

Yılın en güzel zaman geldi çattı, Transanatolia Rally Raid için geri saydığımız günler… Gerçi bu sene hepimizi derinden üzen orman yangınları neticesinde 3’ncü geri sayımımız oluyor, fakat heyecan asla azalmıyor.

Oldukça sıkıntılı geçen ertelenme süreci ve kafalardaki ‘acaba yarış olacak mı?’ sorusu gerçekten bütün bir sene dünyanın en iyi yarışlarından biri olan bu yarışı bekleyen bizler için çok gergin birkaç hafta geçirmemize sebep oldu.

Tabii ki kesinleşen tarih ile birlikte bütün gerginlik uçup gitti ve yarış heyecanı sarmaya başladı. Eski dostları görecek olmanın mutluluğu, eşi benzeri olmayan bivak ortamının eğlencesi ve belki de bireysel olarak asla göremeyeceğimiz, kaliteli bir rekabet içinde ülkemizin eşsiz güzelliklerini görecek olmanın yaşattığı heyecanı kelimelerle tarif etmek imkansız. Bu hissiyatı sadece Transanatolia Rally Raid’in bir parçası olan, o atmosferi solumuş kişilerin sohbetine ortak olduğunuzda gözlerindeki parıltıdan paylaşabilirsiniz…

En azından araç hazırlama stresimiz ortadan kalkmıştı. Maxi Garage ekibi ve Polat Emsen öncülüğünde hazırlanan Nissan Navara’mız iki yarış gördüğü için zaten büyük değişiklikler yapmamıza gerek yoktu. Yaşadığımız aksaklıkları ortadan kaldırıp engellemek ve denemek istediğimiz yenilikleri uygulamak haricinde pek iş kalmamıştı.

Yine garajımızda hazırlıklarını tamamladığımız Atilla Baybara-Utku Olcar-HHRC Nissan Navara ve Bener-Nazife Baş-Aksisfire Toyota Hilux ile 15 Ağustos tarihine göre programımızı tamamladığımız için bu süreçte geriye kalan tek şey çantalarımızı hazırlayıp, Fişekmobil olarak isimlendirdiğimiz aracımızı Eskişehir’e gitmesi için çekiciye yüklemekti. Bu süreçte Atilla ile iş programını değişen takvime göre ayarlayamadığı için üzülerek vedalaşmak zorunda kaldık. Fakat akabinde aramıza Bekir Kuvvet Erim-Hür Semih Noyan katıldı. Yarışacakları Toyota Hilux’u yine Polat Emsen ve Maxi Garage yaratmış olduğu için oldukça stressiz ve keyifli bir yarış süreci geçireceğiz.

Bu sene Mert Öztiryaki ve Polat Abi ile birlikte kurduğumuz Fişek Motorsports olarak bizim için biraz daha farklı bir heyecan mevcut, artık bizimle aynı ülküyü paylaşan sponsorlarımız var! Total Türkiye, G-Shock Türkiye, Redbull Türkiye ve Sports Care Clinic. Aslında motor sporlarında en çok ihtiyaç duyulan kalemler! Her zaman belirttiğimiz gibi odağımız kupa kaldırmaktan ziyade bolca eğlence ve güzel anılar biriktirmek, hiç birimizin geçimini bu işten sağlayan profesyonel sporcular olmadığı gerçeğiyle rekabeti sağlıksız bir seviyeye çekip koca bir yarışı hırsla kirlenmiş anılarla hatırlamak hiç istemediğimiz bir durum…

Bizler için muhteşem bir rota hazırlayan ve bu deneyim için canla başla çalışan Transanatolia Rally Raid ekibine şimdiden sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Erteleme akabinde sayı çok az azalmış olsa bile hala rekor bir katılımla, normal koşullarda asla tanışamayacağımız dünyanın en yetenekli-kendini kanıtlamış sporcularıyla aynı etapları koşacak olmamız muhteşem bir his!

Tüm ekiplere başarılar, kolaylıklar ve bol şans diliyorum, umarım hepimiz hayal ettiğimizden daha fazla eğleniriz. Malum günlük 300-500 km etaplar çok yorucu oluyor. Tarihten ötürü maruz kalacağımız soğuk da buna katkı sağlayacak, fakat bivaktaki o meşhur kamp ateşinin başında dostlarla paylaşılan kahkahalarla hepsinin geride kalacağına eminim.

Eskişehir’de görüşmek üzere! | 7 Eylül 2021 : 20.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top