Kaza sonrası pole Lewis’in

2021 Formula 1 sezonunun on birinci yarışı Macaristan GP’nin bugün sıralama turları gerçekleştirildi. Bir ay sürecek olan sezon arası öncesi şampiyonda liderin değişebilme ihtimalinin olduğu yarışın sıralama turlarını Lewis Hamilton lider tamamladı ve 6 yarış sonra ilk kez pole pozisyonunu elde etti. Mercedes’ler gridin ön tarafını kapatırken, şu anki şampiyona lideri Max Verstappen üçüncü sırada yer aldı. Pilotlar sıralamasında Verstappen’in 8 puan gerisinde bulunan Lewis Hamilton için bu pole pozisyonu liderliği geri alabilmek için bir fırsat olacak. Geçtiğimiz yarış Britanya GP’nin ilk turunda yaşanan ve halen daha tartışma konusu olan Hamilton-Verstappen kazasından sonra gözler iki pilotun yarın yarıştaki mücadelesinde olacak.

Alpha Tauri’nin çaylak pilotu Yuki Tsunoda ve Haas’in çaylak pilotu Mick Schumacher antrenmanlarda, Ferrari pilotu Carlos Sainz Jr. ise sıralama turlarının ikinci kısmında kaza yapan isimlerdi. Alfa Romeo pilotu Antonio Giovinazzi ile Aston Martin pilotu Lance Stroll’un pit yolunda yaşadığı temas sonucu Alfa Romeo’ya para cezasının kesilmesi Cuma ve Cumartesi gününün önemli olaylarıydı. Macaristan GP’nin antrenman seansları ve sıralama turları detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. | Sinem Hoşgör, 31 Temmuz 2021, 17:26

1. Antrenman Seansı
Seansta Alphine pilotu Dünya Şampiyonu Fernando Alonso ve Alpha Tauri’nin çaylak pilotu Yuki Tsunoda spin attı. İkisi de kaldığı yerden devam etti ancak seansın bitimine 18 dakika kala Tsunoda bir kez daha spin atarak bariyerlere çarptı ve kırmızı bayraklarla seans durduruldu. Devamında başka bir kaza olmadı ve Red Bull pilotu Max Verstappen 1:17.55 ile seansı lider tamamladı. 0.061 saniye gerisinde Valtteri Bottas ikinci olurken 1:16.722 ile Lewis Hamilton seansı üçüncü olarak tamamladı. Carlos Sainz Jr. ise dördüncü oldu.

2. Antrenman Seansı
Kazasız geçen seansta 1:17.012 ile Valtteri Bottas liderken, 0.027 saniye gerisinde takım arkadaşı Lewis Hamilton ise seansı ikinci sırada tamamladı. İki Mercedes’in arkasında Red Bull pilotu Max Verstappen ise 1:17.310 ile üçüncü sırada yer aldı. Alphine pilotu Esteban Ocon’un seansı dördüncü sırada tamamlaması şaşırtan bir sonuç oldu. Arkasından ise Sergio Perez beşinci sırada bitirdi.

3. Antrenman Seansı
Bugün yapılan üçüncü antrenman seansını 1:16.826 ile Lewis Hamilton lider tamamladı. Haas pilotu Mick Schumacher, aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere çarptı ve aracının sol tarafı hasar aldı. Bu kazayla seans kırmızı bayrakla durduruldu. Seansın devamında Alfa Romeo pilotu Antonio Giovinazzi pitten çıktığı sırada Aston Martin pilotu Lance Stroll’le temas yaşadı. Alfa Romeo takımına bu temas sonrası 5 bin euro para cezası kesildi.

Sıralama Turları
Sıralam turlarının ilk seansında 1:16.214 ile Max Verstappen seansta rahat bir liderlik elde etti. 0.210 saniye gerisinde Lewis Hamilton ve onun +0.186 saniye gerisinde takım arkadaşı Valtteri Bottas yer aldı. Sırasıyla Yuki Tsunoda, George Russell, Nicholas Latifi, Nikita Mazepin ve üçüncü antrenman seansında yaşadığı kazadan sonra pistine çıkamayan Mick Schumacher ilk elenen isimler oldu.

İkinci seansta Max Verstappen’den 1:16.369 ile en iyi zaman geldi. Lewis Hamilton 0.184 saniye gerisinde kalırken Valtteri Bottas 1:17.083 ile üçüncü sıradaydı. Devamında Lewis Hamilton 1:16.000 zamanını kaydetti ve liderliği ele aldı. Ferrari pilotu Charles Leclerc’in ikinciliğe yükseldiği sırada takım arkadaşı Carlos Sainz Jr. ilk virajda spin atarak bariyerlere çarptı ve aracının ön kanadını lastiğinin altına aldı. Kaza sonrası kırmızı bayrakla seans durduruldu ve Sainz böylece sıralama turlarına ikinci seansta veda etti.

Ardından devam eden seansta son turda şaşırtıcı sonuçlar geldi. 1:15.6 ile lider tamamlayan Max Verstappen’in arkasında McLaren pilotu Lando Norris +0.7 saniye gerisinde ikinci, Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly üçüncü, Sergio Perez dördüncü, Fernando Alonso beşinci, Lewis Hamilton altıncı, Charles Leclerc yedinci, Valtteri Bottas sekizinci, Esteban Ocon ise dokuzuncu sırada seansı noktaladı. Sebastian Vettel ise son anda eski takım arkadaşı Daniel Ricciardo’yu eleyerek onuncu sırada bitirdi. Ricciardo’nun devamında seansa veda eden diğer isimler sırasıyla Lance Stroll, Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi ve kaza yapan Ferrari pilotu Carlos Sainz Jr. oldu.

Son seansta Mercedes’ler ve Max Verstappen arasında pole pozisyonu mücadelesi vardı. 1:15.984 ile Max Verstappen’den ilk zaman turu gelirken, 0.250 saniye farkla Valtteri Bottas liderliği ele aldı ancak Lewis Hamilton, üç mor sektör zamanıyla gelerek takım arkadaşının zamanını 0.315 saniye farkla geçerek liderliğe oturdu. Son turda en hızlı tur zamanı atmak için yavaşlayan üç pilotun arkasında Sergio Perez son anda damalı bayrağı gördü ve son bir kez zaman turu atamadı. Son turlarda üç pilottan da yeni bir zaman turu gelmedi ve Lewis Hamilton, 2020 Macaristan GP’de olduğu gibi pole pozisyonunun sahibi oldu. Mercedes’ler gridin ön tarafını kapatırken Max Verstappen’in yanında Charles Leclerc ise dördüncü sırada yer buldu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top