Roma’da lider Crugnola

Andrea Crugnola Roma Bank Capitale Rallisi zaferi için gladyatör tarzı bir savaşta kavurucu İtalyan güneşinde ve aksiyon dolu bir günün ardından çifte Avrupa şampiyonunu Giandomenico Basso’nun 5,4 saniye önünde ilk günü lider tamamladı. Hyundai Rally Team Italia sürücüsü, Cumartesi günkü kapanış yarışında ‘aptalca bir hata’ yapmasaydı, hemşehrisi ve rakibinden daha da ileride olabileceğini ileri sürdü. Crugnola, “Dün (Cuma) gece Roma’daki ilk etabı kazanarak çok iyi başladık ve bugün de devam ediyoruz. Bu tempoya devam etmemiz gerekiyor ama bu o kadar kolay değil çünkü diğer sürücüler çok zorluyor. Yakın ve yarın zorlu bir savaş olacak. Son etapta aptalca bir hata yaptım ve çok şey kaybettim” dedi. Crugnola, Roma’da SSS0 Caracalla’da en hızlı derecesini yaparak Basso’yu 0,6 saniye geçmişti. Basso, Crugnola’dan 1,7 saniye daha hızlı tamamladığı dünkü (cumartesi) açılış etabının ardından öndeydi. Crugnola, SS2’ye karşılık verdi ve Basso’dan 4,4 saniye daha hızlıydı, ancak Basso, Fiuggi’deki öğle molasına doğru Crugnola’nın marjını 2,5 saniyeye düşürmek için SS3’te en hızlı oldu.

SS4’ü kazanan ve Skoda Fabia Rally2 Evo ile SS5’te Crugnola’nın en iyi zamanının her iki tarafında SS6’da Nikolay Gryazin ile en hızlı zamanı paylaşan Basso, “Zor bir gün oldu, ancak burada olduğum için mutluyum. Şimdilik ikinciyiz ve yarın ne zaman zorlanacağımızı göreceğiz” diye konuştu. FIA Avrupa Ralli Şampiyonası lideri Alexey Lukyanuk, geçen hafta Estonya Rallisinde WRC3’ü kazanan kahramanlıklarından spnra Saintéloc Junior Team Citroën C3 Rally2’de Crugnola’nın 21,8 saniye gerisinde üçüncü sırada yer alıyor. Rus rallici, “daha hızlı olmalıydık, ancak kurulumda bir şeyleri kaçırıyoruz” dedi. Damiano De Tommaso, Norbert Herczig’i SS4’te dördüncülüğe düşürdü, ancak sürüş ihlali nedeniyle aldığı 20 saniyelik ceza, İtalya’yı P10’a geriletti. Škoda Rally Team Macar pilotunun güçlü performansının ardından De Tommaso’nun sadece 3,8 saniye gerisinde kalan Herczig’i geride bıraktı.

Rallye Team İspanya’dan Efrén Llarena, Fabia Rally2 Evo ile asfaltta ilk startında Herczig’in 3,2 saniye gerisinde. Miko Marczyk (ORLEN Takımı), CHL Sport Auto’dan Yoann Bonato’yu Cumartesi günkü kapanış yarışında 0,7 saniyelik az bir farkla altıncı sırayı aldı. İtalya şampiyona lideri Fabio Andolfi, Hyundai Rally Team Italia için dokuzuncu olan Umberto Scandola’nın sekizinci ve 0.4 saniye önünde. Simone Tempestini, P11’de ilk 10’un 6,4 saniye gerisinde ve Craig Breen, Team MRF Lastikleri ile P12’de Tempestini’nin 0,8 saniye gerisinde. Ole Christian Veiby, Simone Campedelli ve Giacomo Scattolon’un sırasıyla P14 ve P15’te tamamladığı başka bir Hyundai i20 R5’te P13’te Breen’in 0.7 saniye gerisinde kalıyor. Andreas Mikkelsen, Roma’daki ilk yarışında Toksport için 16’ncı sırada ve Fabia’sında geçen zor bir günün ardından mutlu olmaktan çok uzak. “Araçla çok kavga ediyorum ama hiç ritim yok. Zor bir ralli” dedi.

Ken Torn, M-Sport Polonya tarafından hazırlanan Pirelli lastikli Ford Fiesta Rally3’te ERC Junior sıralamasında direksiyon sorununun üstesinden geldi. Dört yıldır ilk asfalt yarışında yarışan Oscar Solberg, başka bir Fiesta Rally3’te ikinci oldu, ancak bu sabah bazı yanlış kurulum çağrıları yüzünden hüsrana uğradı. Florian Bernardi, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’na dönüşünde ERC3’ü 3,8 saniye önde götürüyordu. Ancak SS5’te Renault Clio Rally4’ü devam edemeyecek kadar ağır hasar gördü. Daniel Polášek fren sorunlarıyla mücadele ederken, motor yangını harap olmuş Amaury Molle’yi Ford Fiesta Rally4 ile abandone olmaya zorladı. Toksport WRT’nin Clio Trophy’sinde ilk üçü 12.2 saniyelerle kaplayan sıkı bir savaş sürüyor. Türkiye’den Yiğit Timur, Arjantinli Paulo Soria’ya göre 5,1 saniyelik bir avantajla MICHELIN lastikleriyle Clio Rally5’in geliş ve sürüş sınıfında liderliğini sürdürüyor. Andrea Mabellini, Soria’nın 7.1 saniye gerisinde üçüncü sırada yer alıyor. Ghjuvanni Rossi lastik sorunlarından sonra dördüncü sırada. Bastien Bergounhe, bu sabah kırık bir kardan miliyle emekli olmak zorunda kaldı. | ERC Media, 25 Temmuz 2021 : 11.30

Roma Bank Capital Rallisi 2.Günson Geçici Klasman
1 Andrea Crugnola (ITA)/Pietro Ometto (ITA) Hyundai i20 R5 40m42.7s
2 Giandomenico Basso (ITA)/Lorenzo Granai (ITA) Škoda Fabia Rally2 Evo +5.4s
3 Alexey Lukyanuk (RUS)/Alexey Arnautov (RUS) Citroën C3 Rally2 +21.8s
4 Norbert Herczig (HUN)/Ramón Ferencz (HUN) Škoda Fabia Rally2 Evo +34.8s
5 Efrén Llarena (ESP)/Sara Fernándes (ESP) Škoda Fabia Rally2 Evo +38.0s M
6 Miko Marczyk (POL)/S.Gospodarczyk (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo +43.8s M
7 Yoann Bonato (FRA)/Benjamin Boullloud (FRA) Citroën C3 Rally2 +44.5s
8 Fabio Andolfi (ITA)/Stefano Savoia (ITA) Škoda Fabia Rally2 Evo +45.3s
9 Umberto Scandola (ITA)/Danilo Fappani (ITA) Hyundai i20 R5 +45.7s
10 Damiano De Tomasso (ITA)/Giorgia Ascalone (ITA) Citroën C3 Rally2 +51.0s
11 Simone Tempestini (ROU)/Sergiu Itu (ROU) +52.1s M
12 Craig Breen (IRL)/Paul Nagle (IRL) Hyundai i20 R5 +52.9s
13 Ole Christian Veiby (NOR)/Jonas Andersson (SWE) Hyundai i20 R5 +53.6ss
14 Simone Campedelli (ITA)/Tania Canton (ITA) Volkswagen Polo GTi R5 +55.5s
15 Giacomo Scattolon (ITA)/G.Bernacchini (ITA) Volkswagen Polo GTi R5 +57.5s
FIA ERC2: Javier Pardo (ESP)/Adrián Pérez (ESP) Suzuki Swift Rally2 Kit
FIA ERC3: Pep Bassas (ESP)/Axel Coronado (ESP) Peugeot 208 Rally4
FIA ERC Junior: Ken Torn (EST)/Timo Taniel (EST) Ford Fiesta Rally3
FIA ERC3 Junior: Jean-Baptiste Franceschi (FRA)/Anthony Gorguilo (FRA) Renault Clio Rally4
Abarth Rally Cup: Dariusz Poloński (POL)/Łukasz Sitek (POL) Abarth 124 rally
Clio Trophy by Toksport WRT: Yigit Timur (TUR)/Onur Aslan (TUR) Renault Clio Rally5
ERC-MICHELIN Talent Factory: Efrén Llarena (ESP)/Sara Fernándes (ESP) Škoda Fabia Rally2 Evo

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top