Latvala’nın ilk dört ayı

Toyota Gazoo Racing takım direktörü Jari-Matti Latvala, bu görevindeki ilk dört ayını wrc.com için değerlendirdi. “Dürüst olursam, takım müdürü olarak zamanımın ilk dört ayında gerçekten çok eğlendiğimi söylemeliyim. Bana bu iş teklif edildiğinde hissettiğim gurur devam ediyor ve Japonya’daki arkadaşlarımın ve meslektaşlarımın bana bu işi teklif etme konusunda duydukları güveni geri ödediğimden emin olmak için her gün çok çalışıyorum. Bizim için sezona oldukça şaşırtıcı bir başlangıç ​​oldu. Üç ralliden ikisini kazandık ve markalar, pilotlar ve kopilotlar şampiyonalarında lider durumdayız.”

“Hepiniz gibi, cıvid-19, normal çalışma hayatımda bazı değişiklikler yaptı. Jyväskylä’da bir ofisim var, ancak salgın nedeniyle evimdeki ofiste daha çok çalışıyorum. Dürüst olmalıyım ve bundan çok hoşlandığımı söylemeliyim, tek bir yere bu kadar bağlı olmamaktan oldukça keyif aldım. Dünyayı bu kadar uzun süre gezdikten ve evden bu kadar çok uzakta olduğumdan sonra, tüm zamanımı masanın arkasında geçirmeye henüz hazır değilim. Rallilerden uzakta bu şekilde çalışmak güzel. Bu haftayı ele alalım, Estonya’daki operasyonu incelemek için Tallinn’deydim. Ayda iki kez orada olduğumu söyleyebilirim. Sonra iki gün Jyväskylä’deyim ve sonra da evdeyim, bu iyi ve kendi işime hala bakabileceğim anlamına geliyor.”

“Arabaların hazırlanması ve müzenin işletilmesi ile ilgili kendi işim gerçekten çok meşgul etmeye başlamıştı, bu yüzden 35 yıllık bir aile dostumdan bunu benim için devralmasını rica ettim. Bu çok yardımcı oldu, çünkü ikisini birden yapmayı düşünemezdim! Rallilerde olduğumuz zaman, arabaları servis parkından takip etmek kesinlikle farklı. Biraz bilgi alma şansından zevk alıyorum. Monte Carlo’da olduğu gibi, Séb, Neuville’in sabahları ne yaptığını takip edip etmeyeceğini ve kullanılmış lastikleri alıp almayacağını merak ederken, Séb ile lastikler hakkında konuşabildim, aynı zamanda ona birkaç şeyi hatırlatmak ve belki de kendi tecrübelerime dayanarak O’na biraz daha güven vermek için yol durumu hakkında konuşabildim.”

“Elbette lastik konusunda karar kendi kararıydı, ama benim önerdiğim yenileriyle gitti ve en hızlısı oldu, buna sevdim. Sürücülerle uğraşmayı ve bazı çözümler bulmayı seviyorum. Ama kendi arabamı kullanmayı da dört gözle bekliyorum. Bu işe başladığımda bazı rallileri kendim yapmaya devam etmek istediğimi söyledim. Bu yıl zaten bir ralli yaptım ve Toyota Celica GT-4’ümün tekrar direksiyonuna geçmek güzel olacak. Bazı Avrupa historik yarışlarını yapmayı düşünüyordum, ancak koronavirüs ile bunu çözmeye çalışmak gerçekten karmaşıktı. Şimdi % 110 takım müdürüyüm. Tüm odak noktam, Portekiz ve Sardunya’da. Üç haftada harika ekiplerimiz ve arabalarımızla gerçek bir fırsat bulduğumuz iki ralli. Gerçekten söylemeliyim, iş unvanımın yanında ismimi görünce bu benim için özel bir duygu. Bu beni çok gururlandırıyor ama aynı zamanda bu işin getirdiği zorlu işi ve beklentiyi de anlıyorum. Önümüzdeki dört aya hazırım ve umarım ilk dört ay kadar iyi gider!” | wrc.com, 9 Mayıs 2021 : 09.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top