“Katıksız vahşet”

Andreas Mikkelsen, FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası’nın geleceğini ilk kez RX1e davet edildiğinde gördü. Norveçli bu deneyimi şöyle tanımlıyor: ‘sadece acımasız’ ve ‘başka bir düzeyde’.  Yenilikçi bir soğutma sistemine sahip iki invertör ve 52.65kWh pil olmak üzere iki motoru bir araya getiren, 500kW (680bhp’ye eşdeğer) ve mevcut içten yanmalı motorlu (ICE) Supercarlardan daha fazla tork geliştiriyor. Bu, genel olarak gelişmiş performansla sonuçlandı ve eski fabrika Volkswagen FIA Dünya Ralli Şampiyonası pilotu bundan etkilendi.

Mikkelsen, “Acımasız, sadece katıksız bir vahşet. Daha önce hiç bu kadar güçlü bir araba sürmemiştim. Bir WRC arabasına kıyasla, başka bir seviyede. Sahip olduğunuz anlık güç ve olayların ne kadar hızlı yaklaştığı kesinlikle delice. Hızlanma ve aldığınız his, sadece koltuğa sıkışmış durumdasınız ve arabanın da çıkardığı sesle, biraz da Star Wars’a benziyor. Sürüşü bu kadar güçlü ve eğlenceli hale getirdiğinizde, size özel bir his verir. Elbette gelecek elektrikli araçlarda. Açıkçası, hayranlar için gürültünün hala gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum, ama burada yaptıkları aynı zamanda çok, çok güzel. Arabada oturduğunuzda sesi gerçekten duyabilirsiniz. Genel olarak, gerçekten harika bir tecrübe” dedi.

Avusturyalı Kreisel Electric tarafından sağlanan bir elektrifikasyon kitini entegre eden RX1e’nin aküsü, benzersiz güvenlik özellikleriyle optimum ağırlık dağılımı için özel olarak tasarlandı ve toplam ağırlık dikkatle 1.330 kg ile sınırlandırıldı. Kit, mevcut ICE World RX Süper Otomobillerine sonradan takılabilir veya tamamen yeni bir şasiye yerleştirilebilir. Mikkelsen’e Avusturya rallycross pistinde Horn-Fuglau’daki test günü için eşlik eden disiplin tarihinin en başarılı pilotu Kenneth Hansen oldu. Kendi adına 14 Avrupa Şampiyonası unvanıyla, büyük oğlu Timmy 2019’da aile tarafından işletilen Team Hansen tulumu ile Dünya Şampiyonası’nı kazanan İsveçli, spora dair doğuştan bir anlayışa sahip ve arabadaki kullanımına dayanarak heyecanlanıyor.

Yaklaşık 30 yıldır Horn-Fuglau’da sınıfa ilk başladığında ilk Supercar galibiyetini iddia eden Hansen, “Bir Supercar’da iken epey zaman geçti ve bu yeni otomobil çağını elektrik teknolojisi ile deneyimlemeyi merak ediyordum. İlk kez bir Supercar’la geri dönmüş gibi hissettirdi ve söylemeliyim ki, gerçekten etkilendim. Bu arabada harika bir sürüş kabiliyeti var. Arabanın içinde kesinlikle gürültü ve çok fazla duygu var, bu yüzden bu cephede bir fark yok. Dışarıdan kesinlikle farklı, ama sessiz değil, bu yüzden hala ses olacak ve iyi rekabet ile iyi sürücüler olduğu sürece gösterinin devam edeceğinden oldukça eminim. Günün sonunda dünyamıza bakmamız gerekiyor. Bunun çözüm olduğunu söylemiyorum ama doğru yönde atılmış bir adım. Bu yeni bir çağ” diye konuştu.

Rallycross Promoter’ın İcra Direktörü Arne Dirks ise “Vizyonumuz aslında oldukça basit. Geleneksel pazarların yanı sıra, örneğin ABD ve Çin gibi yeni pazarlara gerçekten girmek istiyoruz, ancak aynı zamanda farklı formatlara sahip olmak istiyoruz. Buz üzerinde yarışmak istiyoruz, gece yarışları yapmak istiyoruz ve şehir ortamlarına gitmek istiyoruz. Nihayetinde, üretime dayalı otomobiller için dünyanın en büyük ve en sürdürülebilir, muhteşem ve elektrikli serisi olmak istiyoruz” dedi. | 8 Mayıs 2021 : 10.26

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top