Almanya da iptal ediliyor

DirtFish haber sitesi, bugün alınacak bir kararla WRC ayağı Almanya Rallisi’nin bu yıl iptal edileceğini ileri sürdü. Habere göre, bu yıl sadece Baumholder askeri bölgesi sınırları içinde olacak şekilde küçültmeyi planlayan Almanya Rallisi, tek etaplık bir ralli haline gelmişti ama Bostalsee merkezli ralli, bölgesel hükümetin pandemi nedeniyle toplu etkinliklere getirdiği kısıtlamaların 350’den fazla kişinin toplanmasını yasaklamasından sonra zor görünüyordu. Almanya ASN’i ADAC rallinin resmen iptalini bugün onaylayacak.

ADAC Motorsport başkanı Thomas Voss, “son haftalarda, Saarland İçişleri Bakanlığı, yerel yetkililer ve Baumholder’daki Bundeswehr [Alman silahlı kuvvetleri] ile iyi ve yapıcı bir şekilde çalıştık. Ne yazık ki, şartlar ralliyi gerçekleştirmemize izin vermiyor. Ayrıca Rheinland-Pfalz yönetmeliğine göre, ralli alanına belirli koşullar altında maksimum 350 kişinin girmesine izin verilecekti. Bu sayı katılımcılar hesaba dahil oldukları için bir WRC rallisini yapmak mümkün değil. Ayrıca, Baumholder’daki alanın çevresi yaklaşık 80 km. Organizatör olarak, insanların izinsiz erişim elde etmeyecek ve dolayısıyla resmi düzenlemeleri ihlal etmeyecek şekilde güvenliğinin sağlanması mümkün değil” dedi.

Almanya, 2009’daki bir yıllık ara vermenin dışında 2002’de ilk katıldığından beri WRC takviminin temel dayanağı oldu. Ralli, kısa sürede sezonun eşsiz ve zorlu asfalt testlerinden biri olarak ün kazandı ve 2002-2010 yılları arasında arka arkaya 8 kez olmak üzere ralliyi 9 kez kazanan Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb tarafından domine edildi. Ralli, 2017’den beri Almanya’yı kazanan son şampiyon Ott Tanak için iyi bir puan alanıydı. Bu durumda, Almanya rallisi, devam eden koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Şili, Arjantin, Portekiz, Kenya, Finlandiya, Yeni Zelanda, Galler ve Japonya’da rallileri arasına katılacak. 2020 sezonu Estonya’da devam ederek Türkiye, Sardinya ve Belçika’da yedi turluk bir takvimi tamamlayacak. | Dirtfish, 25 Ağustos 2020 : 09.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top