Özlem bitti, start verildi

Pandemi döneminde organize edilen dünyanın ilk rally raid yarışı TransAnatolia’nın seramonik start’ı Dolmabahçe’den yapıldı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu izniyle düzenlenen TransAnatolia Rally Raid’in seramonik startı 15 Ağustos Cumartesi günü Dolmabahçe Sarayı otoparkından gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan ve 10.yılını kutlayan TransAnatolia bu yıl 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Pandemi döneminde yapılacak ilk uluslararası yarış olma özelliğini taşıyan TransAnatolia’nın seramonik startı Dolmabahçe Sarayı önündeki otopark alanından yapıldı. Starta Covid-19 önlemleri nedeniyle seyirci alınmadı.

Açılışta söz alan TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar (solda) salgın sürecinde böylesi kapsamlı bir organizasyonu yapabildikleri için son derece mutlu olduklarını belirtti ve TransAnatolia’nın bu dönemde alanında dünyada düzenlenen ilk yarış olduğunun altını çizdi. Büyükpınar ayrıca; TransAnatolia’nın Türkiye’nin tanıtımı adına çok önemli bir organizasyon olduğunu ve bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına katkılarından dolayı minnet duyduklarını dile getirdi. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul’a ve Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkürlerini dile getiren Büyükpınar, İstanbul’un sembollerinden biri olan Dolmabahçe Sarayı’ndan start alabildikleri için de çok mutlu olduklarını belirtti.

TransAnatolia Spor Koordinatörü Orhan Çelen ise (sağda) “İstanbul’dan başlayıp, 2.850 km’lik zorlu bir rota ile Türkiye’nin muhteşem coğrafyasındaki tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedeceğimiz macera dolu bir yolculuğa çıkıyoruz. Selçuklu süsleme sanatının en güzel örneklerinden Sultanhanı, dünyada benzerine az rastlanan jeolojik değerimiz Meke Gölü, Karadağ Volkanı ve Binbirkilise yerleşimi, 3500 rakımlı zirveleri ile Bolkar Dağları, antik dönem yerleşimi Manazan Mağaraları ve Anadolu’nun sürprizlerle dolu coğrafyası, TransAnatolia 2020’de bizleri bekliyor” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Startta aynı zamanda İstanbul Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Aydın Milletvekili ve aynı zamanda sporcu olarak yarışa katılan Kuvvet Erim (solda),Turizm Bakanlığını temsilen, Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı İş, Etkinlik ve Turizm Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu yer aldı. TransAnatolia’da bu yıl 25 motosiklet, 37 4×4 otomobil, 3 SSV ve 5 ATV’den oluşan 70 araç yarışa katılıyor. 16 Ağustos Pazar sabahı İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan başlayacak 2.850 km’lik rota; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ’a kadar devam edecek ve aynı şekilde dönüş rotasıyla Şile’de son bulacak.

Yarışa katılan yabancı sporcular arasında motosiklet kategorisinde Fransız Xavier De Soultrait, İtalyan Alessandro Botturi, 2019 TransAnatolia birincisi İtalyan Maurizio Gerini, son Dakar yarışında kaza geçiren ve kaza sonrası ilk kez Türkiye’de yarışa katılacak olan Fransız Adrien Van Beveren, Fransız Red Bull pilotu Camille Chapeliere ve iki kez İtalya Şampiyonu olan Jacopo Cerutti gibi isimler yer aldı. Türk sporculardan geçen yılın otomobil kategorisi birincilerinden Becce Motorsporları adına Mert Becce & Sertaç Tatar, Tolga Yılmaz-Ebru Demirbay Erişti, motosiklet yarışçılarından Serkan Özdemir, Ejder Erişti gibi isimler de starttaki yerlerini aldılar. Trans Anatolia 2020’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ise şöyle: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tosfed, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Türkiye Turizm Ve Tanıtım Geliştirme Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul A.Ş, Beşiktaş Belediyesi, SporToto, Mitsubishi Motors, TRT, General Tire, İzeltaş, Anlas, Yiğit Akü, Fikirmedya, Jules Verne, Silverzone, Red Bull ve Reeder. | Basın Bülteni, Fotoğraflar; Ralli Ajansı. 15 Ağustos 2020 : 22.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top