Costa ve DS’in üçüncü zaferi

Antonio Félix Da Costa, motor yarışları tarihinin en çekişmeli finalinde iki gün içinde ikinci pol pozisyonundan zafere uzanarak Altıncı Sezon Finali’nin ikinci etabını da birinci tamamladı. Yarışa pol pozisyonundan katılsa da Antonio, son dakikaya kadar kusursuzca yarıştı. Yarışa harika başladı, yarış boyunca da soğukkanlılığını korudu. Performans sorunları yaşayan takım arkadaşı Jean-Éric ise Antonio kadar şanslı değildi. ABB Formula E, Almanya’nın başkenti Berlin’de dokuz güne yayılan altı yarışlık final ile daha önce hiç yapılmamış bir şeyi hayata geçiriyor. Hem pilotlar hem de takımlar, üç farklı pistte gerçekleşecek olan yarışlarda yoğun baskı altında olacaklar. Bu turun ardından ABB FIA Formula E şampiyonasına bir gün ara verilecek. 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günü tekrar pistlere dönecek takımlar, final yarışını 12 ve 13 Ağustos’ta yapacak. Yarışlar, Eurosport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Antonio Felix Da Costa “Kelimeler kifayetsiz. Pol pozisyonundan bitiş çizgisine kadar art arda kazandığımız üç zafer, dürüst olmak gerekirse ancak rüyamda görebileceğim bir başarıydı. Ancak aynı mantaliteyi sürdürürsek önümüzdeki son dört yarışı da kazanıp turnuvayı lider tamamlayabiliriz. Takıma güvenim tam, 13 Ağustostaki final gününe kadar birbirimize omuz vermeye devam edeceğiz” derken, Jean-Éric Vergne de “bugünü unutmak istediğimi söylesem yalan söylemiş olmam. Skor elde etmemiz önemliydi, skor elde etmek için mücadele etmeyi de dört gözle bekliyordum ama yarışın daha yarısındayken performans kaybı yaşadım. Önümüzde dört yarış var. Bu dört yarışta elimizdeki her şeyi ortaya koymamız gerekecek” diye konuştu.

DS Techeetah takım başkanı Mark Preston görüşlerini şöyle açıkladı; “Hem takımımız hem de Antonio tek kelimeyle harika. Sadece bunu söyleyebilirim. Art arda üç zafer. Hem de hepsi pol pozisyonundan bitiş çizgisine kadar. İsteseniz turnuvaya bu kadar hükmedemezdiniz. Bugün yakaladığımız ivme cepte. Yarın iyice dinlenip bataryalarımızı şarj edeceğiz, tam olarak yapacağımız şey de bu aslında, ki böylece Cumartesi ve Pazar günü aynı formumuzu sürdürelim. Turnuva hepimiz için bir dayanıklılık testi olacak. Eve iki şampiyonlukla dönebilmek için her şeyimizi ortaya koymamız gerek. Jean-Éric için yine zor bir gündü, üzüldüm tabii ama konu toparlanmak olunca Jean-Éric herkesten daha iyidir. Bu yüzden tavsiyem, hafta sonu yapılacak yarışlarda onu iyi takip etmeniz. Tüm gücüyle yarışacaktır.” DS Performans Direktörü Xavier Mestelan Pinon de şöyle özetledi; “yarışa ilk dakikadan son dakikaya kadar hükmeden Antonio etkileyici bir zafer daha kazandı. Hem de pol pozisyonundan… Performansı yine inanılmazdı. Bugün kazandığı değerli 28 puan sayesinde Pilotlar sıralamasında birinciliğini korudu. Takımlar listesinde de Jean-Éric’in getirdiği puanlarla pozisyonumuzu pekiştirdik. Aslında tüm bunlar iki şampiyonluk unvanımızı sürdürme hedefimize doğru emin adımlarla yürüdüğümüzün de göstergesi.” | 7 Ağustos 2020 : 20.14

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top