F1’de Silverstone çıkmazı

Formula 1’in revize edilen 2020 takviminde 26 Temmuz ve 2 Ağustos’ta çifte ayakla yer alan Silverstone’da planlanan iki Dünya Kupası yarışı yapılmayabilir. Sezonun yeniden start alması beklenen Avusturya’da da hükümet halen güvenliği değerlendiriyor. Formula 1 CEO’su Chase Carey’in planı Avusturya’dan sonra İngiltere’ye geçmek şeklinde ve Silverstone yarış pistinin yöneticisi Stuart Pringle, “tabii ki yaz aylarında seyircisiz iki Formula 1 yarışını yapabilmek için Formula 1 ile finansal bir düzenleme yaptık” dedi ama İngiliz hükümeti yeni karantina kuralları söz konusu olduğunda herhangi bir istisnaya izin vermek istemiyor. 10 Mayıs’ta Başbakan Boris Johnson televizyon konuşmasında İngiltere’ye giden hava yolcularını karantinaya alacağını duyurdu. Ülkeye girişten sonra 14 gün boyunca yetkililere bildirilmesi gereken bir adresten izole edilmesi gerekiyor.

BBC’nin haberine göre, bu kurallar futbol kulüplerini ve aynı zamanda Formula 1’i de içeriyor. Yeni kural Haziran ayı başlarında uygulanacak. Son bilgilere göre, muhtemelen spor için herhangi bir istisna olmayacak. 1 Haziran’dan itibaren sadece kamyon şoförleri (temel malların nakliyesi) ve diplomatlar için istisnalar olacak. Çok fazla istisna olursa daha fazla insanın bu tür taleplerde bulunmasından korkuluyor, bu da önlemin duygusunu zayıflatacak. 14 günlük izolasyon gereksinimi her üç haftada bir gözden geçirilecek.. 10 GP takımından üçü İngiltere dışından geliyor: İtalya’dan Ferrari ve AlphaTauri, İsviçre’den Alfa Romeo Racing. Formula 2 ve 3’ün yanı sıra Porsche Supercap’tan sayısız yarış takımı, Avrupa’nın dört bir yanından gelecek. Milano’dan Pirelli ile birlikte çok sayıda tedarikçi de gelecek. Bu durumda hükümet Silverstone’da şimdilik Formula 1 yarışlarına izin vermeyebilir.

Formula 1 sözcüsü “14 günlük bir karantina, bir İngiliz Grand Prix’sinin yapılmasını imkansız hale getiriyor. Bunun Formula 1 ile ilgili on binlerce iş üzerinde doğrudan etkisi olacak. Spor televizyona dönecekse, istisnalara izin verilmeli” dedi. Kuralın katı bir şekilde yorumlanması, İngiltere merkezli bir yarış takımının üyelerinin (Mercedes, Red Bull Racing, McLaren, Renault, Force India, Haas, Williams) bir yarış dönüşünden sonra 14 günlük karantinada olması gerektiği anlamına geliyor. Tek çözüm: takım personelleri Avusturya’da başladıktan sonra bir sonraki GP alanına (örneğin, Almanya veya Macaristan) seyahat edecek. Formula 1 CEO’su Chase Carey ve F1 spor direktörü Ross Brawn, Silverstone’daki yarışların planlandığı gibi yapılamaması durumunda uzun zamandır Hungaroring veya Hockenheimring’i alternatif olarak görüyorlar.
Kaynak; speedweek, 19 Mayıs 2020 : 13.00

2020 F1 Takvim taslağı
5 Temmuz: Spielberg (A)
12 Temmuz: Spielberg (A)
26 Temmuz: Silverstone (GB) veya Hockenheim (D) ya da Budapeşte (H)
2 Ağustos: Silverstone (GB) veya Hockenheim (D) ya da Budapeşte ( H)
9 Ağustos: Silverstone (GB), Hockenheim (D) veya Budapeşte (H)
23 Ağustos: Barselona (E)
30 Ağustos: Spa-Francorchamps (B)
6 Eylül: Monza (I)
20 Eylül: Bakü (AZ)
27 Eylül: Soçi (RUS)
4 Ekim: Şanghay (RC)
11 Ekim: Suzuka (J)
25 Ekim: Austin (ABD)
1 Kasım: Mexico City (MEX)
8 Kasım: São Paulo (BR)
22 Kasım: Hanoi (VN)
29 Kasım: Sakhir (BRN)
6 Aralık: Sakhir (BRN)
13 Aralık: Abu Dabi (BAE)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top