Adamo; “Bizler kahraman değiliz”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü nedeniyle binlerce şirket gibi Hyundai Motorsport çalışanları da gönüllü olarak evden çalışıyorlar. Alzenau’daki şirket koronavirüs salgınıyla mücadele için hükümet önlemlerine uyuyor. WRC’nin bu sezon yapılan üçüncü ve son ayağı olan Meksika Rallisinin erken sona ermesinden bu yana, Hyundai Motorsport ekibi de Avrupa’ya geri döndü. Güney Koreli otomobil üreticisinin WRC ekibi, hükümetin koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele çabaları doğrultusunda evden çalışma modeline geçti. Hyundai Motorsport çalışanları arasında onaylanmış Covid-19 vakaları olmamasına rağmen, virüsün yayılmasını sınırlamak için bir hükümet tavsiyesi ile, çalışanların kendilerini ve çevrelerini korumak için evden çalışmada gönüllü olmaya karar verdiler. Hyundai Motorsport Takım Müdürü Andrea Adamo Bavyera’daki evinden soruları yanıtladı.

Bay Adamo, önce Hyundai Motorsport’taki herkesin durumu nasıl?

En önemli şey, herkes bu şartlar altında mümkün olduğunca iyi. Firmamız geçen haftanın sonundan beri kapalı olan Bavyera’da bulunduğundan, faaliyetlerimizi kısıtlamak zorunda kaldık, ama aslında bu hızla değişen duruma cevap vermek için zaten birkaç adım atmıştık. Çalışanlarımızın sağlığı ve refahı birinci önceliğe sahip.

Hangi önlemleri aldınız?

27 farklı ülkeden 250’den fazla çalışanımızla, durum kötüleşmeden insanlara eve dönme fırsatı vermek istedik. Evden çalışabilmek için adımlar attık, ancak bu mümkün olduğu kadar teknik aktiviteleri yönetmemizi sağlıyor. Bu durumdan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Şu anda tüm dünyada motor sporlarından daha büyük sorunlar var. Bu yüzden sadece düşünmeye ve önceliklerimizi aynı çizgide tutmaya çalışıyoruz.

Hyundai Motorsport gibi bir kuruluş için uzaktan çalışmak ne kadar kolay?

Neyse ki, sanal araçlar yoluyla iletişimin çok ilerici ve verimli olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Zaman zaman konferans çağrısı yapıyoruz. Sunuculara erişimimiz var ve birbirimizi güncel tutmaya çalışıyoruz. İdeal olmaktan uzak, ancak aynı zamanda dünyanın karşılaştığı en büyük sorundan da uzak. Her ne olursa olsun, bir şeyler başladığında rahat kalmalı ve hazır olmalıyız.

Meksika Rallisi sırasında hem salgınla aynı zamanda da ralli ile başa çıkmak ne kadar zordu?

Meksika’daki durumu düzenlemeye gelince, bizler kahraman değiliz. Bu işin bir parçası ve hastanelerde çalışan ve çok daha zor koşullarla karşı karşıya olan insanlar var. Hepimiz bir toplantı yaptık ve ralliyi erken sona erdirmeye karar verdik, böylece insanları çoğumuzun yaşadığı Avrupa’ya geri getirebildik. Durumla başa çıkmak için daha az kaynağa sahip başka küçük ekipler de vardı, bu yüzden onlara yardımcı olmak için küresel bir sorumluluğumuz vardı. Bazen daha az bencil olmak ve büyük resme bakmak önemli.

Bu sezon şimdiye kadar gerçekleşen üç WRC rallisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ana düşüncem 2020 WRC’nin zaten garip olduğu yönündeydi. Gerçekleşen tek gerçek ralli Monte Carlo‘dur. Daha sonra İsveç’te ve sonra Meksika’da ralliler salgının gölgesinde erken bitti. Bu olaylara baktığımda mutlu olduğumu söyleyemem. Tamam, Monte’yi kazandık, bu yüzden duygusal açıdan mutluyduk, ancak bazı performans sorunlarımız vardı. İsveç’ten memnun değildim ve Meksika’da beni çok rahatsız eden güvenilirlik sorunları yaşadık. Bu olaylar bize geliştirmemiz gereken tüm motivasyonu veriyor. Şampiyonaya katılmamızı ve profesyonel olmamızı sağlayan kurulumuza saygı göstermeliyiz. Neleri geliştirebileceğimize odaklanmalı ve anlamalıyız.

Bu süre zarfında ekiplerle temas halinde misiniz?

Hangi kategoride olursa olsun, WhatsApp mesajlarının değiş tokuş edilmesi veya bir şeylerin kontrolünün iyi olup olmadığı ekip ve sürücülerle sürekli temas halindeyim. Eğer bir şey varsa, şimdi onlarla daha fazla iletişim halindeyim. Hepsi Hyundai Motorsport’un bir parçası, bu yüzden onları güncel tutmaya çalışıyorum. Hepimiz şirketin üyesiyiz, bu yüzden hepimiz sürece dahil olmalıyız.

Bu süreçte kendinize zaman ayırıyor musunuz?

Üzerinde çok çalıştığımı söylesem yalan söylerdim. Almanya’da Aschaffenburg’un yukarısındaki tepelerde küçük bir köyde yaşayabileceğim için şanslıyım. Ön kapımın hemen dışında orman var, bu yüzden bir yürüyüşe çıkıp bir eğitmen ile oturma odamda bisiklete binebilirim. Zinde ve sağlıklı kalmaya çalışıyorum. Kendinize bakmak için bu zamanı kullanmak önemli.

Evdeki insanlar için özel mesajlarınız var mı?

Hepimiz bu zor zamanda kendi küçük desteğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Hyundai içeriklerini evde hayranlarla paylaşmak ve günlük trajedilerden ve endişelerden ara vererek bu zamana ulaşmak istiyoruz. Motor sporları dışında öncelikler olsa bile, insanların evde kaldıklarında onlarla kaldığımızı bilmelerini istiyoruz. İşlerin ne zaman normale döneceğini bilmiyoruz. Odaklanmalı, pozitif kalmalı ve kontrol ettiğimiz şeyleri yönetmeliyiz. | Kaynak; Speedweek, 26 Mart 2020 : 14.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top