Kayahan Kocaçam; “Bilgi ve tecrübelerimi kullanacağım”

İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in kurucusu ve en büyük destekçisi olduğu
Ege Asal Motorspor takımına yeni direktör olarak görevlendirdiği eski kopilotlarından Kayahan Kocaçam, ajansın sorularını yanıtladı. 1954 Ankara doğumlu olan Kocaçam, Dil Tarih Coğrafya fakültesi arkeoloji bölümünü bitirdikten sonra ve hayatı boyunca hep makine imal eden bir mühendis oldu. Gönlünde yatan aslanı makine olarak tanımlayan Kocaçam’ın mekanik ile ilgisi çok fazla ve otomobilleri çok seviyor. 91’de ilk Ege Rallisi’nde Rottest takımı ile sporla ilişkisi başlayan Kayahan Kocaçam, 2012’de emekli olduktan sonra eski Foça’da dinlenmeye çekildi. Kayahan Kocaçam’ın ajansın sorularına verdiği yanıtlar ise şöyle;

-Takım direktörlüğü önerisi yapıldığında ne düşündünüz?

Çok gurur duydum. Mithat Diker benim çok eskilerden abim, kopilotluğunu yaptığım 1’nci Ege Rallisi’nde 4’ncü olduk. O yarışta rahmetli Renç Koçibey 1’nci olmuştu. Hayatımın ilk yarışıydı ve gece gündüz bölümleri vardı. Ondan beri kendisinin çok çok desteğini gördüm. Abiliği, hamiliği, bende çok saygı ve sevgi uyandırdı. Bana ne görevi verirse seve seve yaparım. Güvendiğim ve çok saygı duyduğum bir insan.

-Direktörlükle birlikte tuluma veda mı edeceksiniz?

Tulum ve kask devam. Direktörlük konusunda verilen görevde de elimden geldiği kadar, bilgi ve tecrübelerimin tamamını kullanarak çalışacağım.

-Yeni görevinizde hedefleriniz neler?

Çok çok yeni bir durum bu. Kendisinin de babası Cemal beyin rahatsızlığı nedeniyle çok sık seyahatleri oluyor, bir araya gelemedik. Yeni yeteneklerle birlikte elimden geldiğince takımı daha iyiye taşımak.

-Yarışmak mı yönetmek mi? Sizce, sizin için hangisi daha zor olacak?

Bir koltuğa iki karpuzu sığdırmaya çalışacağız. Yeni sezona fazla zaman kalmadı, programı gördükten sonra ne gerekiyorsa yapacağız. Öncelikle takımın araçlarını bizzat kendim bir gözden geçireceğim. Tek tek deneyeceğim, varsa eksiklerini ve ilave edilmesi gerekenlerini tamamlayıp çalışacağız.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir, 25 Eylül 2019 : 21.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top