Ogier ‘notlarını’ suçladı

Son şampiyon, Fransız rallici Sebastian Ogier, Portekiz Rallisi’nde M-Sport’un Fiesta’sı ile Viana do Castelo etabının ikinci geçişte bir ağaca çarptıktan sonra yarış dışı kaldı. Kırık süspansiyonu bir sonraki virajda ağaçlara sürtünmesine neden olunca, yarıştan abandone oldu. “Pilotaj hatası olmaktan çok, notlarımızdaki bir hataydı. Viraj içinde, gizli olan o küçük ağaç kökünü hiç görmedim” dedi Ogier ve sürüş çizgisindeki birkaç santim farkın yoldan kopması için yeterli olduğunu söyledi.

“İki ya da üç santim fark, beni durdurmaya yetti. Kurtarabilmek için bir seçenek yoktu, hafta sonunun geri kalanı gereksiz kaldı. Powerstage etabı bile bize herhangi bir puan alma şansını vermedi. Bunun hiç bir zaman eğlenceli bir tarafı yok, özellikle de bir hedefin varsa. Oysa, Fiesta, bu ralliyi kazanma hızına sahipti. Bazı hafta sonları olur ve sizin sadece bir sonraki sayfaya geçmeniz gerekebilir.”

Ogier, Portekiz’den sonra Thierry Neuville’nun şampiyonada 19 puan farkla liderliği ele almasından yana memnun değil ama Fransız şampiyon, gelecek ayki (7 – 10 Haziran) Rally İtalya’nın Sardunya adasındaki rallide yeni bir başlangıç ​​sözü verdi; “İyi uyuyacağım, eve gideceğim ve tekrar toparlanmak istiyorum. İki hafta sonra döneceğim ve eminim yine güçlü olacağız.” | 23 Mayıs 2018 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top