Ege’nin galibi Orhan

Orhan Avcıoğlu, Ege’de bu kez kazandı ve sezona güçlü bir başlangıç yaptı. Sezon öncesi yeni bir takımla anlaşma yapıp yeni sponsorlarla el sıkışan Orhan, yabancısı olmadığı Fiesta’nın R5 spec’ı ile rakiplerini ardına dizdi ve Burçin Korkmaz ile birlikte kariyerleri için anlamlı bir zafere imza attılar.

Ilk gün de etap zamanları ile dikkat çeken ve ilk gün sonunda lider olan Orhan’ın ardından BC Vision takımının patronu Burak Çukurova, 1 dakika 16 saniye 2 salise farkla sezonun ilk rallisinde 2’ncilik kupasını kaldırdı. Ege’de ilk gün seyirci etabındaki hatasıyla liderlikten olan Yağız Avcı, ikinci gün yaptığı ataklarla klasmanda hızla tırmandı ve Ege’de 3’ncü bitirdi.

Histork’te ilk gün farklı, ikinci gün ise farklı klasmanlar gercekleşti. Seyirci etabındaki performansı ile historikteki rakiplerine 50 saniye fark yapan ve ilk günü lider tamamlayan Kemal Gamgam, ikinci gün lastik tercihinin kurbanı oldu ve ikinci gün ilk ayakta attığı spinlerle rakibi Burak Türkkan’ın ardına düştü.

Son ayağa 52 saniye farkla lider başlayan Burak Türkkan, son dört etapta konumunu korumasını bildi ve 2 dakika 36 saniye farkla takımı Parkur Racing’in bayrağını yine zirvede tutmayı başardı. Ilk gün ilk etaptaki motor problemi nedeniyle iki etaptan ceza alıp ikinci gün süperRalli yapan son Historik şampiyonu Engin Kap, yeni kurallar historikte superRallye yapanlara puan vermediği için keyfe eker gazladı.

Cumartesi günü Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanından verilen startla başlayan ralli, 9 etap sonunda Kemalpaşa meydanında gerçekleştirilen fihish ile tamamlandı. Ulusal, historik ve Renç Koçjbey kupası için 78 aracın mücadele ettiği rallide haber yayına hazırlandığı ana kadar 19 araç finishe gelebildi. Türkiye Ralli Şampiyonasında ikinci yarıs Bulgaristan’da yapılacak ardından Canakkale’de düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi ile devam edecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Izmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top