Şampiyon Parkur Racing, Ege’de aynı kadro!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Saygılı Rulman 27. Ege Rallisi’nde historik şampiyonasının daimi şampiyonu Parkur Racing kadrosunu koruyacak. Takımın şampiyon pilotu Engin Kap ve ikinci pilot Burak Türkkan, Mk2’leri ile historik podyumunda yine 1-2’ncilikleri Parkur Racing’e kazandırmak hedefi ile asfalta çıkacaklar. Şampiyon Engin Kap, son kopilotu Başar Yavuz’un iş yoğunluğu nedeniyle katılamayacak olmasından dolayı Ege’de garajın gedikli kopilotu Özden Yılmaz ile yarışacak. Burak Türkkan’ın kopilotu ise yine Onur Arslan.

Diğer taraftan, Parkur Racing ile ilgili konuşulan konuda, üçüncü Escort Mk 2 ile Türkiye eski Ralli Şampiyonlarından Ercan Kazaz’ın Ege’de tulum giymeyeceğini bizzat takımın yarışçı patronu Kerem Üstünkaya açıkladı. Ajansın bu konudaki sorusu üzerine, Kerem Üstünkaya, garajın bir dönem direktörlüğünü de yapmış olan tecrübeli rallicinin ‘henüz şahsi programının net olmadığını ve takıma sonraki rallilerde katılabileceğini’ söyledi. Yıllardır son spec otomobillerle parkurlarda gazlayan ‘minik’ lakaplı rallici, geçtiğimiz ve önceki yıllarda bazı rallilerde Mk2 ile yarışarak historikte neler yapabileceğini test etmişti.

Bu arada, Kazaz’ın son yarışlarında kopilotluk yapan Bursalı Türkiye Bayan Kopilotlar Şampiyonu Emire Cantürk Eren’in, eski pilotunun 2017’de ne yapacağı belli olmadığı için bu yıl parkurlara geri dönen Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonlarından Burcu Çetinkaya ile birlikte yarışacağı BC Vision takımının sezon lansmanında açıklanmıştı. Geçtiğimiz sezon pek çok rallide 1-2’nci olarak podyumları takım adına rakiplere kapatan iki pilotu Engin Kap ve Burak Türkkan ile Parkur Racing, Ege’nin yeni parkurunda da aynı sonuçlara ulaşmayı hedefliyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top