İstanbul Offroad’da ilk günün lideri Hüseyin Memioğlu

161022-istoff-memi

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 6’ncı ve son yarışı olan İstanbul Park Offroad Yarışı’nda ilk gün, Jeep CJ5’leri ile Sapancalı Hüseyin Memioğlu-Ali Pertev ekibinin liderliğinde tamamladı. 17.5 km’lik orman etabının üç kez geçildiği ilk gün, ilk iki etapta en iyi zamanların sahibi olan Hüseyin Memioğlu-Ali Pertev, 3’ncü etapta 4’ncü zamanla tamamlamalarına karşın gün sonunda topladıkları 53 puanla en yakın rakiplerinin 2 puan önünde ilk günkü liderliklerini ikinci güne taşımasını bildiler. Üç etapta da günün en iyi üçüncü zamanlarını kaydeden Kenan Özsoy-Sebahattin Çağlayan ikilisi ise Jeep Wrangler’leri ile ve topladıkları 51 puanla ilk günün 2’ncisi olurlarken, Mitsubishi Pajero ile Arif-Harun Çarpışantürk ikilisi de ilk iki etaptaki 3’ncülük zamanlarına ve puanlarına üçüncü etaptaki en iyi zamanını ve puanını ekleyince, 50 puanla ve sadece 1 puan farkla ilk gün podyumunun 3’ncü basamağına yerleştiler.

28 Ekibin katıldığı sezonun son ulusal offroad mücadelesinde 3 ekip araçlarını onarıp kapalı parka sokamadıkları için yarışa devam edemezlerken, ikinci gün (yarın) İstanbul Park’taki kapılı seyirci etabında 25 ekip mücadele edeceği açıklandı. İstanbul Park arazisinin dışındaki ormanlık arazide oluşturulan 17.5 km’lik ve 20 kapılı etapta çoğu zaman ralli temposunda cereyan eden rekabette henüz ilk etap ve ilk kapıda Mitsubishi L 200’ü ile Ankaralı İsmail Ayhan-Bora Kayım ekibi, ilk etapta sıfır puan alsalar da resque ile servise çekilen ve mekanikerleri tarafından onarılan araçlarıyla parkura geri döndüler ve diğer iki etapta topladıkları puanlarla ilk günü 15 puan ve 12’nci olarak tamamladılar. Günün bir diğer yol dışında ise Tarık Gökbay süratli girdiği bir sağ virajda yoldan kopup yamaca takılan Jeep Detoro’su ile iki tekerlerini yerden kesti. Gökay, takla atmakta son anda kurtulurken, aracı sağ kapısı üzerinden yan yattı. Ekip sorunsuz bir şekilde araçlarından indikten sonra yine Resque yardımı ile düzeltilen araçlarını 5 dakika sonra çalıştıran ve kendi imkanları ile servise giden Tarık Gökbay-Bülent Gültekin yarışı ilk gün sonunda tamamlayamadılar ve direktör tarafından ikinci güne çıkamayacak üç ekip arasında isimler açıklandı.

Yarışma direktörü Öcal Zilanlı, ilk günü sorunlar yaşayan  Kemal Şahin-Aytekin Düzgün (318), Kubilay Tükekçi-Burak Ayvaz (411) ve Tarık Gökbay-Bülent Gültekin’in (412) ikinci gün start almayacaklarını ve mücadelenin 25 ekiple devam edeceğini açıkladı. Ardeşenli offroadçu Kadir Küçükaydın, parkurlara veda etmesinin üzerinden bir ay geçmeden Arda Arslan ile birlikte katılma kararı aldığı sezonun son yarışında bu kez Opel Frontera ile parkura çıktı ama orman etaplarında istediği performansı sergileyemedi ve ilk günü genel klasmanda puansız kapadı. Küçükaydın, S3 klasmanında ise ilk gün 26 toplam puanla sınıftaki 9 rakibi arasında ilk günü 8’nci sırada yer aldı. İstanbul Park Offroad Yarışı’nda ilk gün S1’de İlayda Hancı-Batuhan Korkut (Suzuki Grand Vitara), S2’de İrfan Özdemir-Engin Başkurt (Suzuki Vitara), S3’de Arif Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk (Mitsubishi Pajero) ve S4’de Hüseyin Memioğlu-Ali Pertev (Jeep CJ5) sınıflarında birinci olarak tamamladılar. Yarışta ikinci gün olan yarın (Pazar) İstanbul Park’taki kaplı seyirci etabı ile devam edecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

161022-istoff-day1-gk

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top