Bursa’da ilk gün sürpriz yok!

Burak Çukurova ilk günü 3'ncü tamamladı

Burak Çukurova ilk günü 3’ncü tamamladı

Bursa Rallisi’nde ilk gün tamamlandı. Biri seyirci olmak üzere üç özel etabın geçildiği ilk gün sonunda, Peugeot Türkiye adına yarışan Yağız Avcı, 25.30.7’lik toplam zamaniyla gün sonu servisine lider olarak geri döndü. Onun 50,3 saniye ardından Orhan Avcıoğlu 2″nci, 34.o saniye farkla da Burak Çukurova ilk günü 3’ncü sırada tamamladılar. Evi 9″u ile Menderes Okur, 7’nci olarak tamamladığı ilk günü aynı zamanda grup N lideri olarak kapadı. Historik şampiyonasında Parkur Bonus Racing’in şampiyon pilotu Engin Kap, MK2’si ile 1 dakika 16 saniye farkla takım arkadaşı Burak Türkkan’ın önünde günü önde bitirdi..

Bursa’da ilk gün mekanik sorunlar yaşayanları başında Murat Bostancı ve Uğur Soylu yer aldılar. Historik”te Levent Gür özel etapta lastik patlattı, ardından da normal etapta distribütör sorunu yaşadı. Gür, yarışta süper rally ile devam ediyor. Rallinin özel etaplarının sertliği kadar, önceki yıllarda da gözlenen program akışındaki zamansızlık bu yıl da kimi yarışçılardan eleştiri aldı. Seyirci etabından servis alanına gelişte trafikte zamanı yetiştirmekte zorlanan ekipler, gün sonu servis alanına dönüş için verilen fazla süreyi de servis girişinde bekleşerek geçirdiler.

Açık ve güneşli bir gün yaşayan Bursa’da son günlerde ülkece yaşadığımız darbe kalkışmasının yarattığı olumsuz hava, ralli genelindeki motivasyonu da olumsuz etkilemiş göründü. Yarışın ralli merkezi olarak yine Crowne Plaza tercih edilirken, servis alanı olarak otel karşısındaki alan inşaat nedeniyle kullanılamayınca, etaplara gidilen ana asfalt üzerindeki bir avm parkında servis çadırları açıldı. Alanın yetersiz kalması sebebiyle de birçok ekibin sıkışıklık yaşadığı gözlendi.

Rallide ikinci gün beş etap gecilecek. 23 km’lik uzun etap için ekipler yine temkinli konuşurken, ilk gün yarışı 3’ncü sürdüren Burak Çukurova, gün sonunda ajansa yaptığı değerlendirmede ikinci günün zorluğuna işaret ederek “ilk 5’deki herkesi yarışı kazanma şansı olduğunu” söyledi. İlk gün sonunda grup N lideri olan Menderes Okur ve historik lideri olarak servise dönen Engin Kap rakipleri ile aralarındaki açık farklara dikkat çekip ikinci gün yerlerini korumak adına temkinli gideceklerini ifade ettiler.

Aydın Hoşgör / Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top