Şahin Demiray; “Serkan Başkan, 10 numara bir insan”

160217-andoff-sahin-demiray

Ankara Offroad ve Doğa Sporları Kulübü (Andoff) Başkanı Şahin Demiray, kulübün bir yıl aradan sonra ulusal şampiyonada yer alan yarışından hemen sonra, ajansın sorularını yanıtladı. Çankaya Mühye’deki yarışta beklediğinden daha az bir katılım gerçekleştiği görüşüne katılan Şahin Demiray, “37-38 kayıt bekliyordum ama 33 kayıt yapıldı, 31 de katılım gerçekleşti” dedi. Ankara’daki yarışın çok başarılı olduğunu söyleyen Şahin Demiray, yarışla ilgili olarak çok insanın kendisini aradığını ve özellikle etaplardan dolayı herkesin teşekkür ettiğini belirtti ve ekledi; “ben de bu etaplarda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum”.. Demiray’a göre parkur çok güzeldi, bir kırıcılık yoktu ve yarışta birçok aracın kırılmasının nedeni de o yarışmacıların agresifliği idi.

Mühye yarışında yeteri kadar seyirci gelmediği görüşüne katılan Şahin Demiray, “4-5 bin civarında seyirci bekliyordum, 1500 civarında bir seyirci geldi” dedi ve bunu da medyaya bağladı; “Bence, Ankara’da son zamanlarda yaşananlardan dolayı, Ankara medyası bu tip sportif faaliyetlere çok fazla ilgi göstermedi.” Yarışın sportif anlamda çok güzel geçtiğini, çok güzel bir yarış olduğunu yineleyen Andoff Başkanı Şahin Demiray, “ama sezon sonu şampiyonluğunu belirleyecek bir yarış değildi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Yarışmacı arkadaşlarımızın hepsinin centilmence bir yarış çıkardığını düşünüyorum. Herkes elinden geleni yaptı. Dediğim gibi, etaplarımızın doğal ve güzel olduğu konusunda çok fazla kişiden olumlu mesajlar aldım.”

Yarıştaki hız etabını da değerlendirirken, “farklı araçlar hazırlayan ve sürat yapmak isteyen arkadaşlarımız var. Offroadda hız belki gerekli değil ama hızın olması gerektiği iletildi. Orman etabı her ne kadar hıza meyilli de olsa engellerimiz, kanalları ve su geçileri de vardı. Bence her iki etabınız da çok beğenildi” diye konuşan Şahin Demiray, kulübün bir yıl aradan sonra yeniden ulusal yarış organize etmeye başlamasını ise şu sözlerle değerlendirdi;

Ulusala bir yıl ara vermiş olmamız, federasyonun o dönemki durumuyla ilgili bir konu. Şu anda ben, Serkan Yazıcı başkana gerçekten çok teşekkür ediyorum. Offroad için çok ciddi maddi manevi emekler sarf ediyor. Yarışımız öncesinde de aradı, rahatsız olduğu için gelemeyeceğini söyledi. Gönlümüz bir, sıkıntımız yok, dedim. Kendisine bu konuda gerçekten teşekkür ediyorum. Offroad bence bu yıl sıçrama yapmış durumda. Bu da bence Serkan başkan sayesinde oldu. Maddi manevi çok ciddi emekleri olduğunu düşünüyorum. Kendisi başkanımız ama bana abi ve başkanım diye hitap ediyor. Çok saygılı davranıyor, bence 10 numara bir insan.”

Andoff olarak bu yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 3 mahalli yarış yapacaklarını belirten Şahin Demiray, offroad’un doğasında var olan kış şartlarının kendileri için zor değil aksine çok daha keyifli olacağını ileri sürdü. Andoff başkanlığının kendisi açısından başarılı geçtiğini belirterek, “bütün kulüp üyelerime teşekkür ediyorum. Hiç birisi bir dediğimi iki etmiyor. Çok sağolsunlar kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Yarışımıza bizzat gelemeyen arkadaşlarımız da telefon sürekli aradılar” dedi. Andoff Başkanı Şahin Demiray, bu sene olmasa da gelecek sene için, halen 6 olan yarışçı sayısını 11-12’ye çıkarmayı hedeflediklerini, Ankara dışındaki yarışlarda da kulüp üyesi sporculara destek olmak için yanlarında olduklarını ve bunu da sürdüreceklerini söyledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top