Offroad sezonu sürpriz podyumla açıldı (sonuçlar)!

Mustafa Özgiray, sezona 3'ncülükle başladı

Mustafa Özgiray, sezona 3’ncülükle başladı

Sezonun ilk offroad yarışında podyum belli oldu. İkinci gün koşulan seyirci etabında takla atanlar kadar favorilerden birçok ismin mekanik arızalar sonucu yarışı tamamlayamaması veya klasmanda gerilere düşmesi sonucu yarışın podyumunda 1’nciliği Hüsnü Taylan, 2’nciliği Selami Türkvatan, 3’ncülüğü ise Mustafa Özgiray elde ettiler.

Pazar günü yapılan kapılı seyirci etabını, güneşli havayı fırsat bilen çok sayıda yarış sever yamaçlarda yerlerini alarak izlediler. 3 Km’lik etapta zemin kuru, sert inişli tepeler ve ters eğimli virajlar vardı. Özellikle dik inişlerde, beklenildiği gibi araçları ile takla atanlar çok oldu. İlk iki etapta takla atıp etap ihracı olan yarışçılar, resqueler tarafından servis alanına çekildikten sonra geçici onarımları yapılarak son iki etapta mücadelelerini sürdürdüler. 34 kayıt ve 33 startın gerçekleştiği yarışta,  ilk gün 2 etapta Hüseyin Memi, 1 etapta İlayda Hancı, ikici gün ise 2 etapta Kadir Küçükaydın, 1’er etapta ise  Ekrem Aydın ve Selami Türkvatan, en iyi zamanları yaptılar.

Yarışın genel klasmanında 3-4-5’nci olan yarışçılar arasında sadece 1’er puan fark olması, mücadeledeki rekabetin sertliğini gözler önüne serdi. Karabük’te sınıf birinciliklerini ise, S1’de İlayda Hancı, S2’de İrfan Özdemir, S3’de Selami Türkvatan ve S4’te ise Hüsnü Taylan kazandılar.33 Ekipten 8’si kurallar gereği  ihraç edilerek yarıştan puansız ayrıldılar. Türkiye Offroad ŞAmpiyonası’nın ikinci ayağı 9-10 Nisan’da Düzce’de yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Karabük

Sezonun ilk offroad yarışı ile ilgili yarışmacı yorumları ve fotoğrafları gün içinde ajansta yayınlanacak. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Karabük Offroad yarışı Genel Klasmanı
160321-karabuk-day2GK
Karabük Offroad Yarışı Sınıflar Klasmanı
160321-karabuk-day2snfGK

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top