33’e ‘5 takla’!

160321-KARABUK-TAKLA-1

Sezonun ilk offroad yarışı, 33 start ile yüksek katılımı ve parkurdaki keyif veren rekabeti kadar, yaşanan ‘taklaları’ ile de uzun süre konuşulacak. Özellikle yarışın ikinci günü, kapılı seyirci etabının taklaya davetkâr tümsek geçişlerinde, gün boyu takla atanlar, yarışı bitiremeseler veya klasmanda çok zaman kaybetmiş olsalar dahi, yaşadıkları o anları, en azından yarış severlerden gördükleri tezahüratlar nedeniyle o anları uzun süre hafızalarından canlı tutacaklar.

160321-KARABUK-TAKLA-2Takla atanların bazıları, görevliler tarafından yeniden dört tekerleri üzerine geri döndürülen araçları ile o etabı resque çekişi ile tamamlamış olsalar da, serviste yapılan onarımlar sonucu etabın bir sonraki geçişinde yeniden start aldılar. Bu da, taklayı an be an izleyen seyirciler tarafından  ayrıca alkışlanmalarına vesile oldu.

160321-KARABUK-TAKLA-107Yarışta en çok takla, S1 kategorisinde atıldı. Yüksek ve sert inişli tümsekleri aştıklarında, kısa şaseleri nedeniyle genellikle burun üstün çakılan araçlardan bazıları, yer çekimine karşı koyamayarak taklayı atıverdiler. 102 kapı numaralı Suzuki Vitara’sı ile Sinoplu Mustafa Dikici, 106 kapı numaralı  Suzuki Vitara’sı ile Karabüklü Müsabettin İbiş ve 107 numaralı Suzuki Vitara’sı ile Denizlili Bülent Köşe’nin haricinde, 315 numaralı Mitsubishi Pajero’su ile Karabüklü Süleyman Ozal Özdal, günün taklacıları olarak kayıtlara girdiler. Takla anlarını görüntüleme başarısı gösteren kameramanlar en az canlı izleme şansı bulan seyirciler kadar kendilerini mutlu hissederlerken, takla anından hemen sonra araçlarından görevlilerce çıkarılan yarışçılara ilk müdahaleyi de etap içinde konumlanan UKAME ekipleri yaptı. Özel donanımları ve tecrübeleri ile sağlık ekipleri, ilk teşhislerinden sonra sporculara boyunduruk takıp etap dışına naklederken, gerekli görülenler etap dışına beklemekte olan ambulanslara transfer edildiler.

160321-KARABUK-TAKLA-DRONESeyircilere büyük keyif veren, yarışa da ayrı bir heyecan katan bu taklaların hiç birisinde yaralanmalar yaşanmaması en büyük teselli olurken, araçlarını servis alanında çektirdikten sonra mekanikerlerin müdahaleleri sonrası bir sonraki etapta yine parkura geri dönen sporcular, adrenalin yaşamaya kaldıkları yerden devam ettiler. Bu arada, araçların yanı sıra etapta takla atan bir ’araç’ daha vardı ki, olay anı sonrası yeninde parkura geri dönmesi mümkün olamadı. Yarışların havadan görüntülerini çekmek amacıyla uzaktan kumanda ile çalıştırılan ve Drone adı verilen kameralardan biri, havada taklalar atıp kapılardan birinin dibine adeta çakıldı. Drone’u yerden alan görevli, beş adım ötesine düşen aracın kamerasını da alarak, telsizle yapılan anons sonrası yanına gelen çekim ekibine hasarlı aracı teslim etti. Kamerası kırılan aracın, yeninde havalanma şansı yoktu ve ekip için, gün oldukça yüksek bir fatura ile erkenden kapanmıştı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top