Efsane geri dönüyor!

Tofaş fabrika takımının Punto'ları son yıllarda Pegasus tarafından yarıştırılıyordu.

Tofaş fabrika takımının Punto’ları son yıllarda Pegasus tarafından yarıştırılıyordu.

Yeni yönetim ile birlikte rüzgarı arkasına alan Türk otomobil sporlarında parkura geri dönüşler de ivme kazanmaya başladı. Yakın zamanın efsane takımı Tofaş’ın (Fiat) takım kurarak yeniden parkurlara geri döneceğini bizzat Başkan Serkan Yazıcı deklare etti. Federasyonda dün (Salı) kendisini ziyarete gelen ODTÜMOST ekibini kabulünde yaptığı konuşmada, Serkan Başkan, Tofaş’ın (Fiat) ciddi adımlar attığını ve yarış takımı kuracağını, bu amaçla da takımın o dönemki yönetim ekibinden Koray Kafkas’ın göreve başladığını söyledi. Serkan Başkan’a göre, Tofaş, rally trophy yapmayı planlıyor.

160216-odtumostODTÜMOST’in gençleri ise Başkan Yazıcı’ya üzerinde çalıştıkları LPG’li yarış otomobili hakkında son bilgileri aktardı ve aracın parkura çıkması için ilk onayı aldılar. Başkan Yazıcı’nın gençlere verdiği onaya göre, yapılan araç, rallilerde test amaçlı olarak ve yarış ekiplerinin hemen ardından ama artçı ekipten önce parkura çıkarak gazlayacak. Aracın zamanı da fark bir kategori olarak resmi klasmanda ilan edilecek. LPG’li ralli aracı projesi için sponsor görüşmeleri yaptıklarını seslendiren ODTÜMOST ekibi, Başkan Yazıcı’dan aldıkları onay ve destekle toplantıdan oldukça mutlu ayrıldılar.

Kamil Katakaş, kategorisinde lider giderken teker kopartıp kaldı..

Kamil Karakaş (sağda)

Diğer taraftan, yine yakın zaman önesinde tırmanma ve ralli parkurlarına hızlı bir giriş yapan İzmir kökenli Atlantis Yarış Takımı’nın da yeni sezonda parkura çıkmak üzere hazırlandığı öğrenildi. Şirketin ve takımın patronu ve de aynı zamanda yarışçısı olan İzmirli Kamil Karakaş, facebook hesabından takipçileriyle paylaştığı bu gelişmeyi, ajansa da doğruladı ve yeni sezon için planlar yaptıklarını belirtti. Karakaş, takımla ilgili son gelişmeleri yakında ajans ile paylaşacağını sözlerine ekledi.

Mithat Diker, İzmir'de çalışmalarını hızlandırdı

Mithat Diker, İzmir’de çalışmalarını hızlandırdı

İzmirli duayen rallici Mithat Diker, bu sabah İzmir’in yerel televizyon kanalı Ege Tv’de katıldığı sabah programının canlı yayınında, Ege Asal Motorsport olarak İzmir merkezli çalışmalarından ve yeni sezon hazırlıklarından bahsetti. Sporun yeni başkan Serkan Yazıcı ile birlikte çıkışa geçtiğini vurgulayan Mithat Diker, diğer taraftan da caddelerde gazlayan gençlerin ailelerine seslenerek, güçlü motorlarda hem kendi ve hem de toplum sağlığı üzerinde ciddi sorunlar yaşayan ve yaşatan gençlerin spora yönlendirilmesi için ailelerin sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini vurguladı. Diker, gençleri kendilerinden ücretsiz eğitim almaya ve ardından lisanslı olarak öncelikle kendi yarışmalarına ücretsiz katılmak üzere Menders’teki Ege Asal Motor Spor Eğitim Pisti’ne davet etti. Diğer taraftan da, Diker, İzmir Menderes’in Kısıklı köyündeki rallikros tesisinde seyirci için tribün ve hakemler için de kuleler yapılacağını da müjdeledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top