Polo WRC, ‘daha güçlü’ ve ‘daha güvenilir’!

Volkswagen Polo R WRC 2016

Son üç yılın Dünya Ralli Şampiyonu Volkswagen Motorsport, Takım Direktörü Jost Capito’nun ifadesi ile, ‘başarıların üzerine yatmadı’. Takım ‘üçlü şampiyonluğu savunmak için’ sürekli çalıştı ve Polo WRC üzerinde iyileştirmeler yaparak yeni sezona hazırlandı. Capito’ya göre, Polo R WRC, şimdi daha da güçlü ve ‘ikinci nesil’ olarak daha güvenilir.

Kasa üzerinde iki sistematik değişiklik yapılarak otomobilin stabilitesi optimize edilirken, toprakta arka teker bağlantıları ve ön alt şasi güçlendirildi. 2015 Polo R WRC’de kullanılan motorun nerede ise aynısı 2016’da da tercih edilse de, 318 hp motorda pistonlarının güvenilirliğini optimize etmek için, çıplak gözle zorlukla görülebilen küçük değişiklik de gerçekleştirildi. Polo R WRC’nin dış tasarımında yapılan ‘şişik’ değişiklikler çok daha rahat fark edilebilirken, 2015 temelleri aynen kaldı, fakat tasarımın çarpıcı olan tarafı ‘canlı’ bir ön kısımda gizli.

Monte Carlo’da başlayan yeni sezonda Avustralya’dan Arjantin’e, Meksika’ya ve en son eklenen ülke olan Çin’le beraber bu sezon bir artışla 14 ralliden oluşuyor. Bu durum, sezon boyunca yedek parça temini için çalışacak lojistik uzmanlarını epey yoracak bir durum.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top