Orhangazi’de Kıbrıslı Ömer’in Yıldız’ı parladı!

IMG_0616

Sezon boyunca sürekli ertelemeler sonrası takvimde ancak bu hafta sonu yer bulabilen Tosfed Rallikros Kupası’ndaki ilk yarışı, Kuzey Kıbrıslı Ömer Yıldız kazandı. Yavru vatandan getirttiği sağdan direksiyonlu Evo’su ile Yıldız, kategori 3’de benzer Evo’lu diğer iki Türk yarışçı ile girdiği rekabette, sergilediği performansla hem klasmanın zirvesini ve hem de seyircilerin gönüllerini fethetti.

Ömer Yıldız, dört ‘seed’ (Heat) ve bir final yarışı olmak üzere parkura çıktığı her ayakta damalıyı ilk gören sporcu oldu. 4.33.9’lık final zamanı ise, Kıbrıslı yarışçıyı, ilk rallikros yarışında günün en iyisi yaptı. Evo’sunu İstanbul’da bırakacak olan Yıldız, Kasım sonundaki diğer iki rallikrosta da parkura çıkmayı ve rallikros kupasını yavru vatana götürmeyi hedeflediğini söyledi.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen sezonun ilk ralli krosu, hafta içi Orhangazi’de de etkili olan  yağışlardan olumsuz etkilenen parkurda yarış yapılamayacak durumda olması nedeniyle bugüne (Pazar) ertelenmişti. Aynı gün iki kros yarışı bir de sprint ralli ile yoğunluk artmasına karşın, parkurun yarışa hazırlanması nedeniyle ilk antrenmanlar için ancak öğlene doğru start verilebildi.

Tosfed Rallikros Kupası’nın statüsüne göre, dünya rallikros şampiyonasındaki gibi, dört ayrı sıralama (heat) turlarından puan taşıyan yarışçılar, yarı final ve finallerde karşılaştılar. K3’de sadece 3 Evo’lu yarışçının yer alması nedeniyle, yarı final yapılmadan final yarışına geçildi. K2’nin final mücadelesinde ise 6 yarışçı aynı anda start aldı.

K3’ün final startı ile birlikte yine liderliği ele alan Ömer Yıldız, öğleden sonra nispeten kuruyan ama yine de aşırı kayganlığını koruyan parkurda 4 turluk final mücadelesini de 4,33,9’luk en iyi zamanla tamamladı ve kupanın ilk yarışında birincilik kupasını Kıbrıs’a götürdü. K3’te 4.54.5 ile Bursalı Osman Uğur 2’nci, 5.15.6 ile Ankaralı Sinan Saatçi 3’ncü oldular.

İki günlük program tek güne sıkıştırıldığı için, sabah brifingte yarışçıların da onayı alınarak, seed(heat) turlarında kısıtlamaya gidildi ve her biri 4 tur olması gereken bu ayaklarda pistte sadece 2’şer tur atıldı. Yoğun programı güne sığdırabilmek için alınan bu karara rağmen, günün ilk seed(heat) startının ancak öğlen verilebilmesinin de etkisiyle, EOSK’un organize ettiği ilk yarış, ancak 16.30’da tamamlanabildi. Aynı gün saat 18.30’dan itibaren sprint ralli yapılacak olması nedeniyle, günün ikinci rallikrosu için sadece 2 saatlik zaman kaldı.

Altı yarışçının mücadele ettiği K2’de Control 2 ile Halit Avdagiç, ilk yarışta 1’nciliğe uzandı. Seed’lerde bir çok kez spin atıp parkur dışına taşan Control 2, final yarışında 4.41.6 ile K2’de ilk yarışın 1’ncisi olurken, 4.55.6 ile Bursalı rallici Hakan Ertarman 2’nci, 5.10.1 ile İzmirli pist yarışçısı İsmet Toktaş 3’ncü oldular ve ilk yarışta kupa kaldırdılar. Ertarman’dan satın aldığı Clio Ragnotti ile ilk kez yarışan Toktaş, günün ilk yarışında temkinli bir tempo sergiledi..

1100 metrelik parkurda seed(heat) turlarının ardından parkura giren grayder ile zemindeki birikintiler düzeltildi. Rallikrosta, bu sezon ilk kez uygulanan ‘joker’ turda, parkurun bir tarafında kurgulanan cep kullanıldı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da parkura gelip bilgi aldı, ardından da bir seed’in startını verdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangazi

[metaslider id=28264]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top