Kocaeli’nde Avcı kazandı

Burak Çukurova, grup N kupasını kazandı

Burak Çukurova, grup N kupasını kazandı

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı olan 33. Kocaeli Rallisi, 12,3 saniye farkla Peugeot 207 S2000 ile yarışan Yağız Avcı’nın zaferi ile sonuçlandı. Yarışta, ikinciliği Orhan Avcıoğlu elde ederken, üçüncü sırada finiş gören Murat Bostancı, bu yarışın ardından sezon bitimine iki yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Rallide ilk gün üç özel etap,  ikinci gün (pazar) aynı etaplar ikişer kez geçildi. Ulusal klasmanda 6 ekibin tamamlayamadığı rallide, gr N kupası Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan Burak Çukurova’nın oldu. Sınıf 4 ve İki Çeker kupalarını kazanan Ümitcan Özdemir, aynı zamanda Genç Pilotlar birinciliğine de ulaştı.

30 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing adına Ford Escort MK2 ile yarışan 3 ekip genel klasmanda yine podyumu oluşturdular. Son 4 yılın historic şampiyonu Engin Kap birincilik serisine bir yenisini Kocaeli’de eklerken, takımın Finli pilotu Hannu Pulkkinen ikinci ve Burak Türkkan üçüncü oldular. Historic’te de start alan 9 ekipten 7’si finişe gelebildi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top