Latvala ve Ogier’in Fin düellosu sürüyor!

Latvala, 2.6 saniye ile üçüncü güne lider başlayacak!

Latvala, 2.6 saniye ile üçüncü güne lider başlayacak!

42’nci Finlandiya Rallisi’nde Jari-Matti Latvala ve Sébastien Ogier arasındaki rekabet, heyecanlı bir düelloya dönüştü. Rallide ikinci gün sonunda sadece 2.6 saniye içinde iki Volkswagen pilotu, toprak parkurda saatte 126,34 kilometre ortalama hızla tam gaz düello yaptılar. Bugüne kadar en hızlı WRC ralli, 122,89 km/saat ortalama hız ile 2012 yılında gerçekleşmişti. Rallide tamamlanan on özel etabın 9’unda ise VW imzası var.

Efsanevi Ouninpohja etabı rallide cuma günü önemli bir rol oynadı. Jyväskylä çevresinde ormanlarda ilk kazanan Ogier oldu. İkinci etapta Latvala, kariyerinin 400’ncü etap birinciliği yolunda 132,18 km / saat ile yeni bir rekor kırdı. Ardından daha da yüksek hızlara, sırasıyla 133,26 ve 133,17 km/h ile Pihlajakoski ve Päijälä etaplarında ulaşıldı.

Üçüncü Polo R WRC ile Andreas Mikkelsen için ise ralli erken sona erdi. Beşinci etapta, yüksek hızda birkaç kez takla attı, ekip yara almadan kurtuldu ama Polo R WRC’de oluşan hasar çok fazla olduğu için, Rally 2 yönetmelikleri uyarınca yarışa yeniden katılmaları mümkün olamadı. Mikkelsen ve Polo’su bir sonraki yarış olan Avustralya’da hazır olacaklar.

Ogier, Finlandiya'da ikinci günü 2'nci sırada tamamladı

Ogier, Finlandiya’da ikinci gün 2’nci sırada..

Sébastien Ogier, ikinci gün sonunda yaptığı açıklamada, “Burada çok mutluyum. Yolları, özellikle de Ouninpohja etabı çok fantastik. Bu etap, gerçekten bir deneyimdi ve muhtemelen bütün yılın en iyi özel etabıydı. Hızlı ve bir çok zıplaması ile hızlı karakter değişimleriyle farklıydı. Bir sürücü olarak, tüm 34,39 kilometre boyunca adrenalin yaşadık. Muhteşemdi, tıpkı beklediğiniz gibi! Latvala için evde olmak etkileyici olmalı. Onu yenmek için, Julien ve ben, önümüzdeki iki gün boyunca elimizden geldiği kadar sert rekabet edeceğiz. Ancak, yüksek tempo risksiz değil, takım arkadaşımız Mikkelsen’in kazası buna örnek. Yaralanmadıkları için şanslılar, en önemlisi de bu” dedi. Jari-Matti Latvala, “eğlenceli bir gün oldu. Ouninpohja’dan yana özellikle memnuniyet duyuyorum. Bugün yaptığımız gibi, asla tahrik olmayacağım. Bu aşamada liderlik edecek olmak çok prestijli olucak. Ancak, önümüzde hala iki uzun gün var. Tempomuzu koruyup rekabeti sürdürmemiz gerekir” diye konuştu.

Andreas Mikkelsen, “Finlandiya Dünya Şampiyonası’nda ikinciliği savunmak istedim. Ancak ne yazık ki, bugün uygun bir gün değildi ve biz yoldan koptuk. Benim yol notlarım, beşinci etap için biraz fazla iyimser idi. Ben mükemmel koşullarda düz dışarı alınabilir hafif bir tepeyi, uzun sol olarak değiştirdim. Ancak, bu yeterli olmadı. Yolun dışına savrulduk ve birkaç kez takla attık. Neyseki Polo R WRC çok sağlam bir araba ve bizlere ciddi bir şey olmadı. Hasar tamir edilemeyecek derecede büyük olduğunu için devam edemiyoruz, hayal kırıklığı yaşadık” dedi.

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito ise, “Geçen yıl yine Finlandiya’da muhteşem bir düello vardı. Ogier’a karşı Latvala! Bu yıl da aynısı geçerli. Her zaman olduğu gibi, bizim ekip felsefemiz, iyi olan kazansın şeklinde. Andreas Mikkelsen yüksek hızda arabasını devirdi ve ralliden ayrılmak zorunda kaldı. Polo R WRC güvenli ve sağlam bir araba olması nedeniyle, ekibimize zarar gelmedi ama bundan kopilotun zayıflığı da önemli etken! Polo’nun yeni şasisi, Avustralya’da hazır olacak” dedi.

150731-FINN-GK-DAY2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top