Boğaziçi’nde kayıt ücretleri cep yakıyor!

9938

Ülkemizin uluslararası tek rallisi olan Boğaziçi’ne bu yıl 4’ü yabancı olmak üzere ulusal klasman için 26 kayıt gelmesi geçtiğimiz yılın listesine göre yüzde 11 gerilemeyi işaret ederken, kayıt ücretlerinin yüksekliği de takımlardan dahi serzeniş almaya başladı. Rallinin geçerli kayıt ücret listesine göre, ferdi bir sporcu organizasyonun tüm reklamlarını kabul etmesi halinde 1400, reklam almaması halinde 2000 lira öderken, kayıt yaptıracak olan tüzel kişilik (takım) olduğunda bu rakam neredeyse yüzde 60 artıyor. Ralliye kayıt yaptırmak isteyen takımlar, her bir yarışçısı için reklamlı 2450, reklamsız ise 3200 lirayı ödemek zorundalar.

Boğaziçi Rallisi’nde dört araçlık katılımıyla adeta Historic kategorisini domine eden Parkur Racing’in patronu Kerem Üstünkaya, da uluslar arası yarış için takımın bütçesinden 10 bin liraya yakın bir ödeme yapıldığını öğrendiğinde, “iki araç daha kaydettirsek, neredeyse orta halli bir amatör yarış otomobili alabilirdik” diye tepki gösterdi. Boğaziçi Rallisi’ne katılmak için servet ödediklerini dile getiren Kerem Üstünkaya, sadece Boğaziçi’ndeki yüksek kayıt bedeline değil, aynı zamanda da “Kıbrıs Rallisi’ni takvime koyup, en azından nakliyenin karşılanmaması da çok tatsız bir durum” olarak dile getirdi ve ‘henüz emekleyen bir bebek’ olarak tanımladığı historic kategorisinin bu külfeti karşılayamayacağından yakındı.

Federasyonun, bu sezon açıkladığı bütçesinde en önemli gelir kaynağı olarak sporculardan toplanan lisans ve yarış ücretleri, diğer gelirlerine göre misli farkla liderliğini koruyor. Federasyonun, son genel kurul öncesi sporculara verdiği “ücretlerde iyileştirme sözü” ise, bugün uygulanmakta olan tarifeler göz önüne alındığında çoktan unutulmuş görünüyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top