“Korsika, herkesin kazanmak istediği bir asfalt ralli”

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk asfalt rallisi Korsika Turu bu sabahki shakedown etabı ile başladı. Meeke’nin en iyi zamanı yaptığı shake down etabı sonrasında takımlar ve pilotlar görüşlerini açıkladılar. İşte, Toyota Gazoo takımının baş mühendisi ve üç farklı pilotunun shakedown etabı sonrası görüşleri; Toyota takım baş mühendisi Tom Fowler shakedown sonrası şunları söyledi;

“Bugün için ana hedef, tüm sistemlerin otomobil üzerinde çalışıp çalışmadığını kontrol etmekti. Shakedown etabı ralli öncesi her ne kadar temsili olsa da, dün çok fazla yağmur yağdı, bu yüzden asfalt oldukça hızlı bir şekilde kirlendi. İyi bir zaman çıkarmak için, etapta ilk otomobillerden biri olmanız gerekiyordu, bu yüzden bizler zamanlar hakkında endişelenmiyoruz. Arabalar iyi çalışıyor ve kuru şartlar beklediğimizde yarış için hazırız. Kurulumu, rallide beklediğiniz şartların tam olarak temsil edilmediği bir titizliğe dayalı olarak değiştirerek hata yapmak çok kolay. Gerçekten iyi bir ön etkinlik testi yaptık ve bundan edindiğimiz bilgi ve güvene güveniyoruz”.

Takımın Finli pilotu Jari-Matti Latvala, “shakedown oldukça zordu çünkü nemli koşullar vardı. Çok fazla kesinti oldu  ve her geçen araba ile yola daha fazla kir geldi ve onu çok kayganlaştırdı. Kuru kurmaya daha çok odaklandık, böylece zamanlar bizim için çok uygun değildi. Ralli için tahminlerde parkurun kuru olması gerektiğini biliyoruz. Burada yaklaşık 1200 kilometreye varan birçok viraja değinmek çok zordu, ama şimdi 10 bin virajlı yarışa başlamadan önce zihnen rahatlatmak için bir şans var” diye konuştu.

Estonyalı rallici Ott Tänak da gün sonu değerlendirmesinde, “shakedown çok çamurluydu. Yağmur yağıyor ve yolun kenarlarında bol miktarda çamur vardı. İnsanlar çok fazla kestiler, bu yüzden asfaltı oldukça kaygan hale getirdi. Yine de, ralli sırasında bazı ıslak asfalt görebilirsek bu verileri kullanabiliriz. Arabayı iyi hissettim ve ralli için hazırız. Bu kesinlikle herkesin kazanmak istediği bir asfalt ralli, özel ve en zor olanı. Arabalar, sürücüler ve kopilotlar için büyük bir meydan okuma. İyi bir hissiniz varsa, keyfini çıkarabilirsiniz ama kesinlikle iyi bir setup yapmanız gerekir. Hazırız ve savaşmaya hazırız” dedi.

Ve, Esapekka Lappi’nin shakedown sonrası görüşleri şu şekilde oldu; “shakedown oldukça iyiydi, ancak koşullar ilk seferden hemen sonra oldukça zordu. Şaşırtıcı bir şekilde yerler çamurlu ve daha da kötüye gidiyordu, ama umarım ralli biraz farklı olacak. Genellikle, araba davranışı sorunsuzdu: asfalt yarışta da kaygan olabilir. Gerçekten iyi bir ön test yaptık ve kuru koşullarda aracımızın çok rekabetçi olacağından eminim. İlk etap zaten 50 kilometre uzunluğunda, bu yüzden normalde olduğu gibi güvenli bir şekilde ralliye başlayamazsınız. Hemen bastırmalı, ama lastik izlerini izlemelisiniz.” 

Toyota Motorsports Media | 5 Nisan 2018 : 22.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top