İzmir Park Kış Kupası’nda sürpriz yok!

Pazar günü yapılan İzmir Pist Kış Kupası’nın 4’ncü ayak ilk yarışı 2’nci bitiren Cem Yudulmaz, günün 2’nci yarışında ise 4’ncü turdan itibaren şanzımanında yağ kaçağı başlayan Honda Type R’ında vitesler geçmemeye başladığı için son turda ayna mahruti kırıp pit alanına girmek zorunda kaldı. Cem Yudulmaz, bu sonuca karşın 5 Mart’taki final yarışından önce kupanın süper grubunda liderliğini korudu. Dizel grupta ise günü çifte birincilikte tamamlayan Bursalı İhsan Pekayla da kupanın son yarışına lider gidiyor.

İzmir Ülkü Park’ta Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen beş ayaklık Kış Kupası pist yarışında 4’ncü ayak yarışları 3 kategoride toplam 13 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Kuru soğuk ama yağışsız bir pazar günü, önce antrenmanlar, ardından sıralama turları ve  nihayetinde iki farklı yarış için startlar verildi. Günün her iki yarışı da, kupanın bir önceki ayaktaki yarışlarının aksine son derece sakin ve temassız geçti!

Honda’ların kendi aralarında ve dizel Polo’lar ile Sieana’ların trafiğinde rekabet sergiledikleri yarışlarda Metin Çalışkan’ın sürprizi diğer Type R’cılara sürpriz yaptı. Her iki yarışta da damalıyı ilk sırada gören Çalışkan’ın hemen ardından ilk yarışta Cem Yudulmaz ve Hüseyin Yıldırım, ikinci yarışta ise Hüseyin Yıldırım dizel lideri İhsan Pekayla günün podyumlarında yer alan isimler oldular. Dizel grupta günün her iki birincilik kupasını da İhsan Pakayla kaldırırken, her iki yarışta da Çağlayan Çelik ve Emir Ay, podyumun diğer basamaklarını paylaştılar. Kış Kupası’nda 5’nci ayak ve son yarışlar 5 Mart’ta düzenlenecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top