İstanbul galibi Hüseyin Memioğlu şampiyon!

161023-ist-iff-day2-memi

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 6’ncı ve son yarışı olan İstanbul Park Offroad yarışında da rakiplerini ardına dizip zirvenin en üst basamağına yerleşen Sapancalı sporcu Hüseyin Memioğlu, bu başarısının ardından Türkiye Şampiyonluğu coşkusunu da yaşadı. Kopilotu Ali Pertev ile birlikte Jeep CJ5’leri ile İstanbul yarışının ilk gününü de lider kapatan Hüseyin Memioğlu, ikinci gün 3 kez geçilen seyirci etabının ikisinde de en iyi zamanları yaptı ve sonuçta 110 puana ulaşıp yarışı kazanmasını bildi. Etabın üçüncü geçilişinde kısa ama riskli bir yol dışı macerası da yaşamasına rağmen en iyi zamanı yapan Hüseyin Memioğlu, ilk günün de 2’ncisi olan Kenan Özsoy’u ikinci gün de 3 puanla geçip toplamda 5 puanlık farkla kazanan isim oldu.

Hüseyin Memioğlu, yarış sonrasında hem yarış zaferini ve hem de şampiyonluk coşkusunu kendisini servis alanında bekleyen eşi ve üç çocuğu ile paylaştı. Seyirci etabının süratli parkuru tüm sporcular için birçok noktasında takla riski taşımaktaydı ve gün boyunca takla atan da oldu. Süratli ve gözü pek sürüş stili ile öne çıkan Hüseyin Memioğlu, etabı ilk geçişinden sonra serviste takla atma riskini bertaraf etmek için süspansiyonlarını biraz düşürterek önlem aldı ancak iki farklı yarışçının da takla attığı riskli virajda CJ5’i ile yol dışına kayınca yürekleri ağızlara getirdi. Ancak aracına hakim olmasını bilen Hüseyin Memioğlu, yolun karşı yamacında da kısa süreli bir giriş çıkış yaşayarak sonunda yeniden parkura dönmeyi başardı.

İlk gün olduğu gibi ikinci günde de şampiyonun en yakın rakibi Jeep Wrangler ile yarışan Kenan Özsoy-Sebahattin Çağlayan ekibi oldu. Günün ilk yarışın 4’ncü etabında en iyi zamanı yaparak Memioğlu’nu zorlayan Özsoy, son iki etapta şampiyonun hızından geri kalınca hem etap klasmanlarında ve hem de yarışın genel klasmanında 2’ncilikte kaldı. Arif Çarpışantürk, takla atmasına rağmen yarışı 3’ncü sırada tamamlama başarısı gösterdi. Günün ilk yarışın ise 4’ncü etabında etabın ters meyilli virajında yol dışına savrularak takla atan Mitsubishi’sine servis alanında destek eski bir kurt; Necmi İnan’dan geldi ve Pajero’nun motoruna müdahalede Çarpışantürk’ün mekaniğine destek oldu. Etabın ikinci geçilişinde 4’ncü zamanı yapan Çarpışantürk, son geçişte 8’nci zamanda kalmasına rağmen, ilk günkü 3’ncülüğünü yarış sonuna taşımayı başardı.

Andoff’un yarışçılarından İsmail Ayhan-Bora Kayım, ikinci günün ilk ve son etaplarından puan çıkartamadı. Etabı son geçişlerinde yoldan kopup yandan yamaca yaslanan Mistsubishi L200’ünün sağ ön aksı eğilen, lastiği patlayan İsmail Ayhan, günü ilk etabında da lastik kötü olduğu için derece yapamadıklarını ve puan çıkartamadıklarını savundu. Günün ikinci yarışın ise 5’nci etabında edindiği 11 puanla birlikte yarışı 26 puanla ve genel klasmanda 11’nci sırada tamamlayan İsmail Ayhan, İstanbul yarışında lastiklerin kurbanı olduklarını yineledi.

Sinop yarışı sonrası parkurlara veda ettiğini açıklayarak herkesi şaşırtan, İstanbul’a da kopilotu Arda Arslan’ın yeni doğacak çocuğuna atfen katılma kararı alan Ardeşenli offroadçu Kadir Küçükaydın’ın Opel Frontera’sında gaz pedalının sensörü sorun çıkardı ve araç gaz kesince etapta 3 defa durmak zorunda kaldılar. İlk gün olduğu gibi ikinci gün boyunca de debriyajsız yarışan Kadir Küçükaydın, gün son iki etabında topladığı 7 puanla yarışın genel klasmanında 7’nci, S3’de ise 6’ncı olmalarına karşın hedeflerine ulaştığını düşünerek, sezon genel klasmanında kendisinin 3’ncü, ama kopilotu Arda’nın şampiyon olduğunu belirtti ve çocuğunun doğumu pazartesi sabahına kalan kopilotu için katıldıklarını anımsatarak bu hedeflerine ulaştıklarını yineledi.

İstanbul Offroad Yarışı’nın sonunda S1’de 1’nci olarak podyuma çıkan Sinoplu İlayda Hancı ve kopilotu Batuhan Korkut ta ikinci günün üç etabından da puan çıkartamasalar da, ilk günden taşıdıkları 9 puanla genel klasmanda 15’nci bitirdiler ve İlayda, sezonu S1 şampiyonu olarak tamamladı. S2’de 1’ncilik Suzuki Vitara ile yarışan İrfan Özdemir-Engin Başkurt ikilisinin olurken, S3’te yine 1’ncilik kupası günün 3’ncüsü Arif-Harun Çarpışantürk ekibinin oldu. S4’de de 1’ncilik kupasını şampiyon Hüseyin Memioğlu-Ali Pertev ekibi gururla kaldırdı. Tekirdağlı Onur Alptekin ile Ankaralı Kemal Özsoy yarış ihracı alarak klasmana giremezlerken, 28 ekibin katıldığı yarışın ikinci gün sonunda 23 ekip finiş  görüp tak’tan geçti. Kazananlara kupaları rallide olduğu gibi tak üzerindeki törenle verildi. Sezon, İstanbul yarışı ile tamamlandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

161023-ist-off-day2-gk

[metaslider id=32870]

150831-raj-foto-rkl

İstanbul Offroad Yarışına katılan tüm sporcular, şimdi Ralli Dünyası Dergisi’ne abone olarak, yarıştan kendi fotoğraflarını CD içerisinde ve 1200 piksel boyutunda ücretsiz olarak alabilirler. Bu anons 24-28 Ekim tarihleri arasında geçerlidir.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top