İzmir’de bayanlar kurtlarını pistte döküyor!

160306-izmpark-w1

İzmir Park, güzel bir pazar sabahı ‘özel’ konuklara ev sahipliği yapıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Ülkü Motorspor’un gerçekleştirdiği etkinlikte ilk kez 22 bayan birarada tulum giyip kask taktı ve bu özel günde bayanlara yönelik özel bir yarışta piste teker bastılar. İzmirin önde gelen kuruluşlarından Karakaş Kuyumculuk sponsorluğunda gerçekleştirildiği etkinlikte daha önce yarışmış olan tecrübeli bayanların yanısıra adrenalini ilk kez tatacak olan bayanlar da büyük heyecan yaşadılar.

160306-izmpark-w3İzmirli şampiyon pist yarışçısı, İzmir Park işletmecisi ve eğitmen  pilot Ümit Ülkü ile kendisi gibi yarışçı olan oğlu Muhammed Ali Ülkü’nün bir hafta boyunca pistte verdikleri eğitimlerle yarışa katılabilir hale gelen bayanlar, güneşli ve sıcak bir İzmir pazarında farklı ve bir o kadar da keyifli bir etkinlikle güne başladılar. Tüm yarışçıların birarada çektirdikleri aile fotoğrafından sonra pistim eğitim salonunda  yarış öncesi brifing alan bayan yarışçılar, ardından pit alanında kendilerine ayrılan garajda bir araya gelip hem heyecanlarını yatıştırmaya ve hem de sohbetlerde birbirlerini tanımaya çalıştılar.

Katılımın beklenenden fazla olması nedeniyle, daha önce planlanan eleminasyon usulünden ‘vakit yetmeyeceği’ gerekçesi ile vaz geçen organizasyon, her yarışçının pistte ikili kalkışta 2 tur atması ve iki kez ayrı ayrı yapılacak bu turlarda tutulacak toplam zamanlarıyla klasman oluşturulmasında karar kıldı. Tecrübesizler ile kıdemliler ayrı gruplara ayrılarak ayrı ayrı klasmanlaştırılacak ve her grubun ilk 3 toplam zamanını yapıp podyuma çıkacak bayanlara yarışın sponsoru Karakaş Kuyumculuk tarafından  hediye edilecek pırlanta kolyeler takdim edilecek.

Onur Karakaş

Onur Karakaş

Kendisi de lisanslı sporcu olan Karakaş Kuyumculuk şirketinin sahibi Kamil Karakaş, etkinlik sabahı geldiği İzmir Park’ta bir taraftan çocukları ve yakınları ile iş stresinden uzak zaman geçirme fırsatını değerlendirirken, diğer taraftan da kendisi gibi lisanslı yarışçılardan olan eşi Onur Karakaş’ın yarıştaki performansını seyretmek ve kendisini desteklemek için pistin kafeteryasında gün boyu gözlerini pistten ayırmadı.

Kamil Karakaş yeni sezonda pistte maxi gruptaki kurtlar sofrasında ve tırmanmada start almaya hazırlanırken, Onur Karakaş da yine bu sezon tırmanma şampiyonasında bayanlar kupasının iddialı isimleri arasında yer alacak. İzmir Park’ta öğleden önce ilk turlar, öğle molasından sonra ise ikinci turlar atılacak ve zamanların toplamıyla belirlenecek klasmanlarda podm yapacak bayanlara hediyeleri Karakaş Kuyumculuk patronu Kamil Karakaş, kupaları ise şampiyon yarışçı Ümit Ülkü tarafından takdim edilecek. İzmir Park’taki etkinliğin sonuçları öğleden sonra yine ve sadece Ralli Ajansı’nda olacak. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top