Trans Anatolia’da kayıtlar, 68’de kapandı!

Suat İnan, bu yıl 4x4 araç kategorisinde iddialı hazırlandı

Suat İnan, bu yıl 4×4 araç kategorisinde iddialı hazırlandı

Ülkemizin uluslar arası arenadaki ilk ve tek maraton yarışı olan Trans Anatolia’da kayıtlar kapandı. 43 Motor, 2 atv ve 23  4×4 araç olmak üzere üç farklı kategoride organizasyona toplam 68 kayıt ulaştı. Bu kayıtların 28’i Türk ekiplerinden oluşuyor. Ön kayıt yaptırmasına karşın formalitelerini tamamlamadıkları için katılamayacak olanlar haricinde, organizatör, 60 start vermeyi hedefliyor.

Ankara’dan start alacak olan ve önce Tuz gölünün çevresini dolanıp ardından Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden doğuya yönelecek olan ekipler, Kars Sarıkamış’a ulaştıktan sonra geri dönecekler ve yine Erzurum, Erzincan ve Sivas üzerinden batıya yönelip 7 gün sonra başladıkları nokta olan Ankara’da maratonu tamamlayacaklar.

150805-ta-ktm-laisSainz

KTM pilot Laia Sainz Anatoliaya geliyor

Maratonda dikkat çeken isimlerin başında, geçen yılın motor ketgorisinin birincisi Honda takım pilotu İtalyan Botturi, Nomade Rascing pilotu Fransız Xavier Moreau ve KTM Fabrika Takımı adına motosiklet kategorisinde mücadele edecek olan İspanyol bayan pilotu Laia Sanz (solda) geliyorlar. Sanz, 2800 km’lik maratonda KTM Rally’si ile erkek rakiplerine meydan okuyacak!

Mitsubishi Motor, Yokohama, KTM ve Garmin’in sponsor olduğu yarışı, Türkiye Motorsiklet Federasyonu TMF de destekliyor. Dünya Motorsiklet Federasyonu (FIM) ve Tosfed tarafından onaylı olan yarış, aynı zamanda FIM’ın uluslar arası takviminde de yer almış durumda.

Trans Anatolia'da bu yıl 2800 km katedilecek!

Trans Anatolia’da bu yıl 2800 km katedilecek!

150804-SUAT-INAN-GARAJ-3

Suat İnan, yeni aracı ile iddialı

Trans Anatolia maratonunda bu yıl da Birlas Motorsport adına yarışacak olan İstanbullu yarışçı Suat İnan, bu yıl  4×4 araç katerogisinde kupayı İstanbul’a kazandırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl aynı yarışta attığı takla ile yarışa erken veda eden Suat İnan, kazadan sonra pert olan Pajero’sunun yerine, bu yılki yarış için sıfırdan yeni bir Pajero hazırladı. Sahibi olduğu garajın Seyrantepe’deki atölyesinde gece gündüz aracın son eksiklerini tamamlayan İnan, ajansa yaptığı değerlendirmede, maratonun zorluğuna dikkat çekti ve çok ciddi riskleri olan bir yarış vurgusu yaptı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top