Neuville’den olağanüstü zafer

Belçikalı Hyundai Shell Mobis Dünya Ralli Takımı (HMS) ekibi, 17 zorlu etaptaki heyecan verici zafer mücadelesinin ardından sezona mükemmel bir başlangıç yaptı. Rallinin dağlık yollarını yansıtan virajlar ve dönüşlerle dolu dört gün süren yoğun rekabet boyunca Neuville/Wydaeghe etkileyici bir form sergiledi ve hedeflerini kesin bir şekilde ortaya koydu. Pazar günü, Rallye Monte-Carlo’nun destansı edisyonunu son üç etapla kapattı: Cuma günkü üçüncü La Bréole/Selonnet etabı (SS15, 18,31 km), ardından Digne-les-Bains/Chaudon-Norante (SS16, 19,01 km) ve sonuncusu 1989’da ikonik La Bollène-Vésube/Col de Turini (SS17, 14,80 km). Belçikalıların son gündeki başarısı, etap galibiyetlerini temiz bir şekilde elde etmelerini sağladı. Ekip, Cumartesi, Pazar ve powerstage’da klasmanın zirvesine çıkarak, ralliden maksimum puanı eve getirdi. Neuville’in galibiyeti, Rallye Monte-Carlo’da ikinci, Hyundai Motorsport’ta ise 20. galibiyeti oldu.

Takım arkadaşları Ott Tänak ve Martin Jarveoja, Hyundai Motorsport renkleriyle ilk yarışlarında genel klasmanda dördüncü oldular. İlk motor sorunları ekibin genel sonucunu olumsuz etkiledi, ancak Monte-Carlo’da olacaklara dair pek çok işaret vardı. Estonyalılar, cumartesi günkü ortak etap galibiyetinin yanı sıra, süper pazarda liderlik sıralamasında dördüncü olarak dört ek puan ve Power Stage için bir puan aldı. Andreas Mikkelsen ve Torstein Eriksen istikrarlı bir ilerleme kaydettikleri hafta sonunu son üç etapta temiz koşularla tamamlayarak altıncı sırayı aldılar. Norveçli ekip, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid ile ilk rallilerinde hafta sonu boyunca adım adım gelişiyordu ve şimdi bir sonraki rallilerde öğrenmeye devam etmeye odaklandılar. Neuville, sürücüler sıralamasında altı puanlık bir avantajla zirvede yer alırken, üreticilerin İsveç’e giden mücadelesinde ilk iki arasında sadece bir puan fark var.

Belçikalılar Monte-Carlo Rallisi’nde dokuz etap galibiyeti elde etti, ekip ralliden maksimum 30 puan aldı. Neuville şunları söyledi: “Dürüst olmak gerekirse söyleyecek söze sahip değilim. Bu hafta sonu o kadar harikaydı ki, arabada kendimi çok rahat hissettim. Ekip harika bir iş çıkardı ve bence tüm paket çok iyi çalışıyordu. Ekibimiz ilk kez bu şekilde bir araya geldi ve bunun gelecek için iyi bir işaret olduğunu düşünüyorum. Her zaman biraz iş kalıyor, bu yüzden çok çalışmaya devam etmeliyiz ama bu ralliyi kazandığım için çok mutluyum. Bu hafta sonu patron bizdik. Araç muhteşemdi, bu yüzden takıma çok teşekkür etmek istiyorum.” Tanak ise şunları söyledi: “Dördüncü olmamız açıkçası kolay bir olay olmadı. Hyundai i20 N Rally 1 Hybrid hakkında öğrenecek ve keşfedecek çok şeyimiz vardı. Pek tutarlı bir etkinlik olmasa da hafta sonunu atlattık ve bakalım bundan sonra ne yapabiliriz. İsveç’i ve başka bir macerayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Çok hızlı bir şekilde yaklaşıyor ve etkinlik öncesi bazı testlerden sonra bu hafta sonuna göre daha hazır olacağımızı umuyoruz.” | HMS, 29 Ocak 2024 : 19.32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top