Akio Toyoda’nın Monte-Carlo Rallisi yorumu

Sekizinci WRC sezonumuzun başlangıcı TGR WRT için yeni bir adımdı. Dokuz yıl önce, 15 Ocak 2015’te Toyota’nın WRC’ye döndüğünü duyurmuştum ve şunu açıklamıştım: ‘Ralli, insanları ve arabaları güçlendirmek için en iyi yerdir çünkü yollarda üretim araçlarına dayalı arabaları kullanarak yarıştığınız bir spordur. Müşterilerimizin günlük yaşamlarında kullandıkları daha iyi arabalar yapmak ve birçok insanı gülümsetmek için WRC’ye geri dönmek istiyoruz.’

Yedi sezonun ardından, 2020 yılında lansmanını yaptığımız GR Yaris’e ek olarak iki seçeneği daha müşterilerimize sunabildik. Bunlardan ilki, WRC şampiyonlarının denetlediği iki özel versiyon: GR Yaris Sébastien Ogier Edition ve GR Yaris Kalle Rovanpera versiyonu. Bunlar sadece hatıra modelleri değil. Her iki dünya şampiyonu da geliştirme sürecine dahil oldu ve istedikleri lezzete ulaştı. Benim de denemeyi sabırsızlıkla beklediğim Kalle versiyonuyla donut yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Seb’in baskısında ‘Morizo modu’ var. Seb’in geliştirme sırasında ulaştığı baharat benim beğendiğimle aynıydı. Adının ‘Seb Modu’ olması gerekirdi ama Seb’in sayesinde benim adım kullanıldı. Kendisine teşekkür ederim.

İkincisi ise GR Yaris Rally2. Rallye Monte-Carlo, Rally2’mizin ilk yarışıydı ve dört müşteri takımımız vardı. Yetenekleri bilinmeyen araçlarla yeni zorluklara göğüs geren tüm ekiplere en içten teşekkürlerimi sunmak isterim. Japonya’daki ilk GR Yaris Rally2’nin ‘arabaları seven sıradan bir adam’ olan Morizo’ya teslim edilmesi planlanıyor. Teslim edildiğinde hemen deneyeceğim ve geliştirebileceğimiz bir şey olup olmadığına bakacağım. Daha sonra araç, Japonya Ralli Şampiyonasına (JRC) katılmak üzere Japonya’daki bir müşteriye kiralanacak.

Rally2 arabalarını Monte Carlo’ya ve JRC’nin ilk turuna hazır hale getirmek için Finlandiya’daki ekip üyeleri çok çalışıyor. Dört arabanın da ralliyi tamamlamasından dolayı rahatladım. Bu sadece başlangıç. Müşterilerin seçeceği ürün haline gelmek için otomobilin kendisini ve destek sistemini geliştirmeye çalışmaya devam etmeliyiz. Ekibin çabalarına devam edeceğinden eminim.

TGR için WRC yalnızca kazanılması gereken bir yarışma değil. Daha iyi arabalar yapmak ve daha fazla insanı gülümsetmek için WRC’de yarışıyoruz. Şu ana kadar 85 rallide yaşadığımız sevinçler ve hayal kırıklıkları müşterilerimizi otomobillere daha da yaklaştırdı. Bu çok büyük bir adım. Bu sefer zaferi kutlayamadık ancak üç Rally1 ve dört Rally2’nin sürüşü kesinlikle gelecekteki rallilere yol açacak. Jari-Matti’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi takıma liderlik ederek sıkı çalışmaya devam edeceğine ve 2024 sezonunu harika bir yıl haline getireceğine inanıyorum.” | TGR, 29 Ocak 2024 : 11.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top