Monte-Carlo’da son perde

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk ayağı Monte Carlo Rallisi’nde en uzun gün olan cumartesi’nin sonunda liderlik Hyundai’dan Neuville’ye geçti. TGR WRT’nin efsane pilotu Ogier’in son güne girerken liderin sadece 3,3 saniye ardında efsanevi Monte-Carlo Rallisi’nde zafer mücadelesine kararlı bir şekilde devam ediyor. Rallinin en uzun günü, Elfyn Evans’ın takım arkadaşı Ogier’i 4,5 saniye geride bırakmasıyla başladı ve Thierry Neuville (Hyundai) de yakın takipteydi. Neuville sabah saatlerinde öne geçti ancak ilk üç gün ortası serviste sadece 7,7 saniye farkla ayrıldı. Ogier öğleden sonraya arka arkaya en hızlı derecelerle başladı ve bu hafta sonu günün sondan bir önceki etapta ilk kez ralli liderliğini elde ederek 700. WRC etabı galibiyetini kaydetti. Neuville günü lider bitirmek için karşılık verdi, ancak Ogier’in iç sahalarda rekor düzeyde 10. zafer elde etme umutlarını arttırdı. Evans, hibrit ünitenin ek gücü olmadan sürmek zorunda kaldığı SS10’da liderliği ele aldı ve öğleden sonra dikkatini sezona güçlü bir puanla başlamaya çevirdi: 2024 için uygulamaya konan yeni puan sistemi, Cumartesi günü genel klasmanda üçüncü olarak bitirerek ralliyi pazar günü tamamlaması durumunda en az 13 puan alacağı anlamına geliyor. Pazar günkü ayrı klasmanda ve ralli sonundaki powerstager’de 12’ye kadar ekstra puan alınabilecek. Bu gece ikinci ve üçüncü olmak aynı zamanda TGR-WRT’nin üreticilerin şampiyonluk puanları açısından iyi bir konumda olduğu anlamına geliyor. Cuma sabahı beş dakika kaybeden Katsuta, Cumartesi günü boyunca güçlü bir tempo sergileyerek genel klasmanda yedinciliğe yükseldi.

TGRWRT Takım direktörü Jari-Matti Latvala günün sonunda “genel olarak, cephede takip edilecek harika bir mücadele ile çok ilginç bir gün oldu. Maalesef günü lider bitiremedik. Seb bu öğleden sonra öne geçmek için harika bir atak yaptı ancak Thierry son etapta bir şekilde biraz daha hızlıydı. Elfyn bu öğleden sonra büyük riskler almak yerine şampiyonluk puanlarına daha fazla odaklanmaya karar verdi, bence bu akıllıca bir karardı. Şimdi pazar gününe ilk kez yeni formatla, daha fazla puanla geçiyoruz. Bana göre zafer sizin gerçekten istediğiniz şey ve Seb’in de bu rallide istediği şey kesinlikle bu ve bunu başarabilirse harika olur. Elfyn mümkün olduğu kadar çok puan almak isteyecek, ancak bunu çok dikkatli yapamasanız da Cumartesi günü elde ettiğiniz puanı güvence altına almak için bitirmek de önemli. Taka da bugün harika bir tempo gösterdi ve umarım yarın da ekstra puan alabilir” diye konuştu.

Elfyn Evans, “Bizim için en iyi gün değildi. Sabah biraz karışıktı: İlk etapta çok fazla buzlanma nedeniyle değerlendirme yapmak zordu ve orta etapta hibrit güce sahip değildik ki bu da ideal değildi. Sonra bu öğleden sonra bazı nedenlerden dolayı tempomuz yok gibi görünüyordu. Nedenini araştırmamız lazım. Bu duygu eskisi gibi değildi ama belki de zamanın önerdiği kadar da kötü değildi. Her neyse, yeni formatla yarın yeni bir gün gibi olacak ve biz de bunu böyle değerlendireceğiz ve yeniden savaşmaya hazır olmaya çalışacağız” derken, Ogier da “Bence herkes için heyecan verici bir gündü ve bizim için de araçta çok eğlendik. Tek olumsuzluk bu sabahki ilk etapta çok dikkatli davrandık ve çok zaman kaybettik. Sonrasında iyi bir tempoyla güzel bir gün geçirdik, mücadeleye geri dönmek için elimizden geleni yaptık ve hâlâ bu mücadelenin içindeyiz. Sadece üç saniyelik bir farkla yarın da takip etmenin heyecan verici olacağını düşünüyorum, özellikle de sabahki ilk etap, üçüncü geçişte büyük bir zorluk olacak. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum, haydi deneyelim ve mükemmel bir gün haline getirelim” dedi. | TGR, 28 Ocak 11.30

Monte Carlo Geçici Genel Klasman (Cumartesi):
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) 2 saat 37 dakika 58,5 sn
2 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 Hibrit) +3,3s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 Hibrit) +34,9s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +1dk46,9s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hibrit) +2dk54.0s
6 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Hyundai i20 N Rally1 Hibrit) +4 dakika21,2s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 Hibrit) +7dk34.0s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top