WRC’nin yeni Japonlar’ı

TGR WRC programı sürücülerinin ikinci nesli, Avrupa’da gelişimlerine devam etmek üzere iki genç Japon sürücünün seçilmesiyle, rallide en üst seviyeye doğru ilerleme gösterdi. Hikaru Kogure ve Yuki Yamamoto, programın bir sonraki aşamasına geçerek 2024 Rally2 sınıfına çıkacaklar. Üç genç Japon sürücü, 2015 yılında TGR WRC Challenge Programına ilk katılanlardan biri olan Katsuta’nın izinden gitme hedefiyle 2022’nin başında Finlandiya’da eğitime başlamak üzere seçilmişti. TGR’nin fabrika sürücüsü olarak FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın en üst seviyesinde başarıyla yarışmaya devam etti. Genç sürücüler, eğitimlerinin yanı sıra son iki sezonda 2WD Rally4 araçlarıyla Avrupa çapında ulusal ve uluslararası rallilere katılıyor. Üçü de o dönemdeki performansları ve ilerlemeleriyle TGR-WRT eğitmenlerini etkiledi. Programın bir sonraki aşamasında, iki sürücüye, en üstteki Rally1 kategorisinin sadece bir adım altında, 4WD Rally2 otomobillerine geçme fırsatı verilecek. Kogure ve Yamamoto seçilen sürücüler ve bazı WRC etkinlikleri de dahil olmak üzere gelecek yıl Avrupa çapında seçilen rallilere katılacak. Nao Otake, TGR’in desteğiyle gelecek yıl Japonya Ralli Şampiyonası’nda da gelişimini sürdürme şansına sahip olacak. Gelecek vaat eden genç Japon ralli sürücülerini hedef alan ve 2024 yılında tanıtılacak yeni JRC kategorisinde yarışacak ve gelişimini gösterecek. Japonya’daki Fuji Yarış Pisti’nde yakın zamanda gerçekleştirilen kalifikasyon aşamasının ardından TGR WRC Challenge programına yeni genç sürücü alımı süreci de devam ediyor. Nihai seçim Aralık ayında Finlandiya’da yapılacak. | 31 Ekim 2023 : 11.31

Hikaru Kogure: “Bu programa devam edebildiğim için gerçekten çok mutluyum. Elimden gelenin en iyisini yaptığımı hissettim, bu yüzden pişmanlık duymayacağımı biliyordum. Başlangıçta çakıl veya karda çok az deneyimim olduğu için oldukça zorlandım ve hız notu sisteminin tamamen farklı olduğunu gördüm. Ancak yardımcı pilotum Topi ile çok sayıda keşif antrenmanı yaptım ve Polonya, Letonya ve Finlandiya’daki son rallilerde çok fazla ilerleme hissettim. Rally2 başka bir adım olacak ama bunu gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. TGR’ye ve koçlara çok teşekkür etmeliyim. Onların çabaları sayesinde çok fazla deneyim ve ilerleme elde edebildim. Artık gelecekte daha iyi sonuçlar almak için çalışmam gerekiyor.”

Yuki Yamamoto: “Elbette böyle muhteşem bir programa devam edebildiğim için çok mutlu ve onurluyum. Neredeyse iki yıl oldu ve Rally4 araçlarını sürerken pek çok şey öğrendik ve son birkaç rallide iyi bir hız gösterdik. Bu yüzden çok ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum ve Rally2’ye adım atmaya hazır olduğumu hissediyorum. Tabii ki, çok sayıda iyi pilotun yer aldığı oldukça rekabetçi bir kategori, dolayısıyla hızımızı ve becerilerimizi nasıl geliştirebileceğimizi görmek çok ilginç olacak. Hemen en yüksek hıza ulaşmak kolay olmayacak ancak iyi bir öğrenme süreci geçirebileceğimize ve gelecekte en iyi sonuçlar için mücadele edebileceğimize inanıyorum. TGR’ye ve bizi destekleyen insanlara gerçekten teşekkür etmek istiyorum çünkü onlar olmasaydı bu mümkün olmazdı. Bu benim ralliye odaklanmamı sağlıyor ve bu çok ender rastlanan bir fırsat.”

Nao Otake: “Programa katıldığımdan bu yana geçen iki yılda benim için çok şey değişti. Kolay değildi ve zorluydu ama bana geleceğe taşıyacak harika bir deneyim kazandırdı. Sadece yarışlarda değil, kişisel olarak da pek çok güzel şey öğrendim. Gelecek yıl Avrupa’daki programa devam edemeyecek olmak benim için doğal olarak hayal kırıklığı yaratıyor ancak yine de rallide yarışmaya devam etme şansına sahip olacağım için mutluyum. TGR’ye ve beni destekleyen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Kariyerim boyunca asla pes etmedim ve gelecek yıl Japonya’da çabalamaya devam edeceğim. Hızımı ve bu programdan öğrendiğim her şeyi göstermeyi umuyorum.”

Mikko Hirvonen (TGR WRC Challenge Programı baş eğitmeni): “Hikaru, Yuki ve Nao, son iki sezonda programda gerçekten iyi iş çıkardılar. Çok iyi bir ilerleme kaydettiler ve evlerinden çok uzakta, yalnız yaşadıkları için bu onlara toplanma ve genel olarak yaşam konusunda harika bir deneyim kazandırdı. Ne yazık ki üçüne de Avrupa’da bizimle devam etme şansını sunamadık, bu yüzden zor bir karar vermek zorunda kaldık. Yuki gerçekten güçlüydü ve teknik olarak her şey yolunda giderken her zaman iyi performans gösterebildi. Hikaru bize çok fazla ralli tecrübesiyle gelmedi ama büyük adımlar atmak için gerçekten çok çalıştı ve yetişmeyi başardı.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top