Şili’de hedefleri podyum

M-Sport Ford Dünya Ralli Takımı, Güney Amerika’ya heyecan verici bir dönüşe hazırlanıyor. Şili’nin merakla beklenen geri dönüşü, 2023 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) son zorlu yarışına işaret ediyor. FIA Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki ilk çıkışından dört yıl sonra Şili Rallisi, 2023 sezonundaki tek Güney Amerika etkinliği olarak takvime geri dönüyor. Ekip, merakla beklenen bu yarışta dört güçlü Puma Rally1 otomobil serisiyle güçlü bir giriş yapacak. Şili’deki ilk yarışı 2019’da 23,1 saniyelik etkileyici bir farkla kazanan Ott Tanak, bugün bir başka Şili Rallisi zaferini hedefliyor. Pierre-Louis Loubet ise Şili’de ilk yarışına çıkacak ve tamamen yeni bir ralli mücadelesini sabırsızlıkla bekliyor. Şili’de tecrübesi olan kopilot Nicolas Gilsoul ile birlikte çalışan ikili, sezonun toprak yarışlarını başarılı bir şekilde tamamlamak için güçlü bir performans hedefliyorlar.

Ekip ayrıca Şili Rallisi’nin Rally1 kadrosuna Grégoire Munster ve Alberto Heller’ı da dahil etti. 2020’de Fiesta Rally2’deki son çıkışının ardından takıma geri dönen Alberto Heller, Şilili genç için rüya gibi bir fırsat olan kendi evindeki rallide duygusal bir Rally1 başlangıcı yapacak. Heller, Concepción ve çevresindeki etaplarda en fazla deneyime sahip olduğu için ev rallisi avantajından yararlanmaya çalışacak. Grégoire Munster da verimli bir sezonun ardından WRC2’den ayrılarak kopilotu Louis Louka ile birlikte Rally1’deki ilk yarışına çıkacak. Munster, geçen hafta İngiltere’de, WRC’de ilk kez Güney Amerika’daki ilk yarışına çıkacak olan ralliye hazırlık amacıyla bir günlük testi tamamladı. M-Sport’un Şili programı, zaten yoğun olan bir sezonun ardından geldi; takımın Yunanistan’dan dönüşüne, arabaları bir sonraki savaşa tamamen hazırlamak için sadece birkaç gün kaldı ve ardından takım Concepcion’da buluşmaya hazır olmak için hava yoluyla yola çıktı.

Takım patronu Richard Millener şunları söyledi: “Şili Rallisi’ne geri dönebilmek harika. Rallinin WRC’ye geri dönüşü hepimizin umduğundan daha uzun sürdü, ancak harika bir hafta sonu olacağına eminim. En son buraya geldiğimizde etapların çoğunu sürebilecek kadar şanslıydım ve yollar harika. Her şeyin gerçek bir karışımı ve bana Galler’i hatırlattı. Ott ve Pierre’in toprak sezonunun sonunda güçlü sonuçlar hedeflemesi sadece bir zevk değil, aynı zamanda Heller’in hayalini gerçekleştirmesine ve önündeki birinci sınıf arabayı sürmesine yardımcı olabilmesi de mutluluk verici. Memleketindeki arkadaşları ve hayranlarının yanı sıra Munster da şimdiye kadarki çok güçlü sezonun ardından Rally1’i sürme şansına sahip.”

Ott Tanak ise şunları söyledi: “Bu yıl da rallinin çoğu yeni gibi görünüyor, burada hava da büyük bir rol oynuyor, ancak genel olarak etaplar Yeni Zelanda’da veya Galler ormanlarında tecrübelerimize çok benzer olmalı. Sporda koşullar ne olursa olsun her zaman en yüksek performansa ihtiyaç var. Bu da aşağı yukarı yeni bir olay olduğu için hangi rotaları göreceğimizi bilmiyoruz. Ritim söz konusu olduğunda Şili’de kıvrımlı ve yavaştan hızlı ve yumuşağa kadar her türlü deneme vardı. Yeni yollar her zaman zorlaştırır ve notaların mükemmel olması ekstra çaba gerektirir. Ralli yurtdışında gerçekleştiğinden ve oldukça benzersiz olduğundan, arabanın kurulumunu tahmin etmemiz ve ilk etabın başlangıcına geldiğimizde tüm kararların doğru olmasını ummamız gerekiyor.”

Pierre-Louis Loubet de şunları söyledi: “Şili’ye ilk kez seyahat etmek harika bir tecrübe olacak. İlk kez Güney Amerika’da bir ralliye katılıyorum ve bu beni mutlu ediyor. Ralli gerçekten güzel bir ralli olacak gibi görünüyor, anladığım kadarıyla bazı yerler oldukça kaygan ve bu da akıllı olmanın, hatalardan kaçınmanın ve çizgide kalmanın çok önemli olduğu anlamına geliyor. Hata yapmaya pek yer yok. İlginç bir ralli olacağını düşünüyorum.” Munster ise şunları söyledi: “Şili Rallisi’ndeki zorluk elbette en yüksek kategoride sürüş yapmak olacak. Araç ve takımla ilgili her şey bizim için yeni çünkü farklı mekanikerler ve mühendislerle de çalışacağız.” |M-Sport, 26 Eylül 2023 : 21.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top