Fafe için 15 neden

15 gün içinde 2023 FIA Avrupa Ralli Şampiyonası Rally Serras de Fafe, Felgueiras, Boticas, Vieira do Minho ve Cabeceiras de Basto’da hayat bulacak. İşte 10-12 Mart tarihleri arasındaki ERC sezon açılışının kaçırılmaması için 15 neden.

1: Tüm etaplar canlı; 17 etabın tümü WRC+ ve yeni Rally.tv platformunda canlı olarak yayınlandığında, taraftarlar tüm önemli ERC hareketlerini kuzey Portekiz’den izleyebilir.

2: Lameirinha’da st+art; Efsanevi Lameirinha etabı ve onun ikonik Pedra Sentada atlayışı 12 Mart Pazar günü iki kez yapılır ve rallinin önemli bir özelliği ve spor folklorunun bir parçasıdır. Yerel saatle 10:05’teki ilk geçişin ardından, sersemletme testi 16:05’teki ralli için belirleyici Güç Aşaması olarak sayılır.

3: Breen geri döndü!; Beş kez ERC rallisi galibi Craig Breen, toprak yarışmasının 36.’sında Team Hyundai Portekiz i20 N Rally2 ile şampiyonluğuna geri dönüyor.

4: Llarena savunmaya başlıyor; Efrén Llarena, Fafe’de Avrupa şampiyonu co-pilot Sara Fernández ile birlikte ERC şampiyonluk savunmasını başlatıyor.

5: Wagner ERC’ye başlıyor; Avusturyalı şampiyon Simon Wagner, 2022’de kazandığı iki podyumun üzerine inşa etmeyi hedefleyen ERC kampanyasına başlıyor.

6: Şehir aşaması bekliyor; Ağırlıklı olarak çakıllı ralli, ev sahibi Fafe kasabasının sokaklarında, ekiplerin 10 Mart Cuma günü saat 21:05’te 1,43 kilometrelik testte mücadele ettiği bir etapla başlıyor. Herhangi bir sürücü, 2022’de Erik Cais ve Petr Tesinski tarafından belirlenen 1:26,5 saniyelik kriteri düşürebilecek mi?

7: Hizmet ücretsiz; Fafe’nin Praça das Comunidades’i, yakınlardaki birçok mağaza, restoran ve kafeden yararlanan, kolayca erişilebilen ve ücretsiz girilebilen bir hizmet parkına ev sahipliği yapacak.

8: Sesks’in büyük yılı geride kaldı!; Martiņs Sesks, geçen yıl Fafe’deki ilk çıkışından etkilendikten sonra, tam sezonluk bir kampanyanın parçası olarak kuzey Portekiz’e geri döndü.

9: Gösteride ulusal şampiyonlar; Simon Wagner, Fafe’de ERC başarısını kovalayan tek ulusal şampiyon olmayacak. Finlandiya şampiyonu Mikko Heikkila ve French Gravel şampiyonu Mathieu Franceschi de yarışacak.

10: Bir şampiyonunu çalışırken izlemek; 2022’de FIA Gençler WRC rallisi galibi Robert Virves, Fafe’ye gidiyor ve deneyimini Rally2 seviyesinde geliştirirken Ford Fiesta’sını yükseklere uçurmayı umuyor.

11: Battistolli’nin güzel anıları; Geçen yılki Fafe rallisi, Alberto Battistolli’nin bugüne kadarki en iyi ERC finişini beşinci sırada bitirirken, İtalyan pilotun kendi ulusal motor sporları federasyonu ACI tarafından desteklenen 2023 programını başlatması için bundan daha iyi ne olabilir?

12: Linnamae podyum hedefliyor; Georg Linnamäe, üç etap galibiyeti elde ettikten ve 2022 Fafe ERC açılışının çoğunda genel klasmanda ikinci olduktan sonra, 12 ay önce elde ettiği üçüncülüğü daha iyi hale getirme potansiyeliyle geri döndü.

13: Bonato formda; Yalnızca son aldığınız sonuç kadar iyisiniz sözü doğruysa Yoann Bonato, 2022 ERC sezonunu Catalunya’da galibiyetle tamamladıktan sonra gerçekten çok iyi. Dört kez Fransız Asfalt Şampiyonu, kapalı yüzeylerde hızlı olsa da, aynı zamanda bol miktarda çakıl hızına sahip.

14: Nucita için bir destek; Andrea Nucita, geçmişte 19 ERC yarışının galibi olan Franco Cunico’nun Aralık ayında Takım Patronu Alessandro Furci tarafından Racingnetwork’ün Takım Direktörü olarak atanmasının ardından önemli tavsiyeler vereceğini bilerek Fafe’ye ilk çıkışını yapıyor.

15: Daha büyük isimler bekleniyor; Fafe giriş listesine her gün daha fazla büyük isim ekleniyor ve geçici kayıt listesi etkinlik organizatörleri tarafından 28 Şubat saat 19:00’da (20:00 CET) yayınlanacak. | ERC, 26 Şubat 2023 : 14:15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top