ERC, APRC, Cosadur

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Rally Fafe’deki sezon açılışının ardından, mücadele 25-27 Mart tarihleri arasında Azor Rallisi‘nde devam etti. Azoryalı şampiyon ve ev sahibi kahraman Ricardo Moura, bu yıl da rallinin başından beri öndeydi ama Efrén Llarena’nın ralliyi belirleyen powerstage’de zaferi kapmasını engelleyemedi. FIA Avrupa kopilotlar ralli şampiyonasını kazanan ilk kadın olan Sara Fernández’in pilotu Llarena, rallinin 14’ncü etabına Moura’nın 6.1 saniye gerisinde başladı ancak yarışı 2,6 saniye farkla önde bitirdi. 26 yaşındaki İspanyol, “elbette bu bir rüya. Birkaç kez podyuma çıktık ve şimdi kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum, bu harika ve ayrıca ailem ve bizi destekleyen arkadaşlarım ve MRF’e teşekkür ederim”. Son Avusturya şampiyonu Simon Wagner, ilk ERC podyumunda üçüncü olunca Skoda Fabia Rally2 Evo 1-2-3 yaptı.

Destekleyici kategorilerde Jon Armstrong/Bryan Hoy (Ford Fiesta Rally3) ve Anthony Fotia/Arnaud Dunand (Renault Clio Rally4) başarı elde etti. Heyecan verici bir uluslararası ralli hafta sonunda, Diego Dominguez Sr ve Egardo Galindo (Volkswagen Polo GTI R5), FIA Codasur şampiyonasının açılış ayağı olan Paraguay’daki Petrobras Rally Trans Itapúa’yı kazanmayı son etaba bıraktılar. Toprak rallinin 12’Nci ve son etabında Augusto Bestard/José Luis Díaz’ı üçüncü sırada ve bir etap kala 6.1 saniye geride bırakarak mağlup ettiler. Dominguez Sr, açılış ayağında bir süre liderliği elinde tuttu, ancak son gün Gustavo Saba/Fernando Mussano’nun tamamı Paraguaylı bir podyumu tamamlamasıyla zafer için atak yapmadan önce 3’üncülüğe geriledi. Yerel sürücüler Wilfried Klassen/Gustavo Garcia Mitsubishi Lancer Evolution X’te Codasur2 onurunu alırken, Arjantinli ekip Luigi Contin/Federico Rodríguez Codasur4’te Renault Clio Rally5 ile birinci oldu.

Başka bir yerde, FIA Asya-Pasifik Şampiyonası’nın Asya Kupası bölümü, Güney Hindistan Rallisi’nde Chennai‘deki asfalt etaplarda yapıldı. Karna Kadur ve kopilotu Nikhil Pai, bir Volkswagen Polo’da zaferi elde etti. Üç kez Asya Pasifik şampiyonu Gaurav Gill, mekanik bir sorun nedeniyle birinci ayakta emekli olmak zorunda kaldıktan sonra yarışı ikinci sırada tamamladı. APRC’deki ilk zaferini kazanan Kadur, “daha iyisini isteyemem. Her zaman olduğu gibi, bugün çalıların ortaya çıktığı son dakika draması var, ancak bitirdiğimiz için şanslıydık. 2018 yılına kadar girdiğimiz tüm alt kategorileri kazandık. Ve sadece 2019’da bütçeleri ve genel olarak destek almaya başladık” dedi. APRC, Codasur ve ERC rallileri, Khalid Mohammad Al-Suwaidi ve Hugo Magalhaes’in bir Skoda Fabia Rally2 Evo ile zafer kazandığı, 17-19 Mart tarihleri ​​arasındaki FIA Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Kuveyt Uluslararası Rallisi’nde devam etti. FIA Bölge şampiyonası rallisi için yoğun bir dönem bu hafta sonu, FIA Afrika Ralli Şampiyonası’nın ikinci turu olan Kenya Ekvator Rallisi (1-3 Nisan) ve FIA ​​NACAM Şampiyonası sezonunun ikinci etkinliği olan Uluslar Rallisi Guanajuato (1 Nisan) ile devam ediyor. | Fia, 30 Mart 2022 : 11.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top