Otokrostaki sınıf anlaşmazlığını temyiz çözdü

Kaynaşlı Rallikros alanında Eskişehir kulübü tarafından düzenlenen otokros yarışında Avitaş yapımı Control 2’si ile Kategori 2’de kayıt yaptırıp yarışan Türkiye Rallikros Şampiyonlarında Halid Avdagiç, yarışın teknik sorumlusunun raporu üzerine yarışma komiserlerince sınıfı değiştirilerek sınıf 2’den sınıf 4’e çıkartılmasına yaptığı ve yarış sonrası kabul edilmeyen kararı bir üst mercii olarak federasyon temyiz kuruluna yaptığı itiraz kabul edildi.

Resmi sitede yayınlanan 4 numaralı temyiz kurulu kararı ile Halid Avdagiç’in Control 2’si sınıfı 2 olarak tescil edilerek ilgili yarıştaki derece, kupa ve haklarının iadesi hükmedildi. Dört sayfalık kararda kurallardaki muğlak ifadelere yer verilerek düzeltilmesi gerektiği işaret edildi. Karar göre Halid Avdagi, önümüzdeki hafta sonu Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak olan 2018 Türkiye Otokros Şampiyonası final yarışına Control 2’si ile sınıf 2 olarak katılabilecek. | 9 Aralık 2018 : 12.55

Temyiz kurulunun kararını pdf olarak görüntülemek için burayı tıklayabilirsiniz.

1 Yorum - “Otokrostaki sınıf anlaşmazlığını temyiz çözdü”

  1. Ömür Bilgiç

    Temyiz kararını 3 kez okudum. Hiç te çözülmüşe benzemiyor. Teknik kurallar kitabına dayanan hiç bir madde yok. Gri alanlar nedir ? Yetkili biri çıkıp açıklasın gri alan ne demek. Hiç bir yerde yazmıyor.

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv