“Beş ayda altı ralli yapmak mümkün”

Mart ayından bu yana, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşamın her alanına etki yapan global covid-19 salgını ve akabinde insanların evlerinde kısıtlandığı ve farklı bir yaşam tarzına uyum sağlamaya çalıştıkları pandemi döneminde öne çıkan video konferans teknolojisi ve bunun etkili bir uygulaması olan zoom meeting, ajansın gündemine de damgasını vurdu. Geçtiğimiz haftalarda TransAnatolia Rally Raid organizatörün daveti üzerine ajans olarak dinleyici konumunda olduğumuz ve haberlerimize yansıttığımız video konferans sistemi öyle görünüyor ki daha bir süre hayatımızda etkisini koruyacak.

Yeni dönem röportaj şekli olan zoom meeting’de Ralli Ajansı olarak ilk davetimizi Türkiye Rallikros Şampiyonlarından Halid Avdagiç’e yaptık. Yoğun iş temposuna rağmen davetimize katılarak sorularımızı yanıtlayan Halid Avdagiç, bu keyifli söyleşide pandeminin yurt içi ve dışında sezon, plan ve programlara yansıyan etkileri ve beklentilerine yönelik sorularımıza içtenlikle yanıtlar verdi. Değişim, dönüşüm ve gelişim dünyasında yaşadığımızı ve pandeminin bunu tetikleyen bir unsur olduğunu dile getiren Halid Avdagiç, sıcak ve teması seven insanlar olmamıza karşın pandemi sonunda her şey sütliman olsa bile sosyal mesafenin hayatımızda etkileri olacağına dikkat çekti. Ağustos başından yıl sonuna kadar altı ralli yapma şansının mevcut olduğunu yakın geçmişte İstanbul Ralli Şampiyonası’nın 3 rallisini 4 haftada yapabilmeyi senelerce ortaya koydukları ile örnekleyen Halid Avdagiç, otoritenin iradesini göstermesi halinde bir benzerinin yine yapılabileceğini söyledi.

İnsan hayatında kondüsyonun önemine dikkat çeken ve pandemi sürecinde kondüsyonların rafa kalktığına işaret eden Halid Avdagiç, “adrenalin çok önemli motivasyon ama ilk yarışın startı ile birlikte ölü toprağı üzerimizden kalkacaktır” diye konuştu. Avitaş Motorsport olarak Temmuz gibi yurt dışı takvimi başlayacağını vurgulayan Halid Avdagiç, yıl sonunda yapılması gereken federasyon olağan seçimlerinde de tek adaylı seçim olmayacağını düşünüyor. Sporun otomotiv ana ve yan sanayi tarafından desteklenmesi gerektiğini her fırsat ve platforma seslendiren Halid Avdagiç, otomotiv ana ve tedarik sanayisinin Türk otomobil sporları ile ilişkisini de değerlendirirken, tedarikçilerin otomobil sporlarına çok daha hızlı destek vermesi mümkün olduğunu söyledi. Avitaş’ın elektrikli otomobil projelerini pandemiden nasıl etkilediğini sorgularken de, Amerika için 100 beygirlik elektrikli yarış aracının prototipini 2021’de banttan indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Avitaş üretimi rallikros araçların ülkemizde yarışması hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda, kurallardan yana memnuniyetsizliğini dile getiren Halid Avdagiç, bu arada boru şase araç üreten herkese destek vermeye hazır olduklarını da ifade etti. Söyleşimizde Halid Avdagiç’e, “bu sezon için sporcu portföyü azalacak mı?”, “WRX ve RX2 Türkiye’de yeniden yarışabilecek mi?”, “F1’de treni kaçırıyor muyuz?”, “WRC Türkiye’de aksama yaşanır mı?” diye de sorduk. Halid Avdagiç’in verdiği yanıtları kendi ağzından dinlemek için, aşağıdaki videoları tıklamanız yeterli. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajkansı, kurgu; Sinem Hoşgör. 18 dakika 155 MB | 23 Mayıs 2020 : 15.45

1.Bölüm (7.33 dk)

2.Bölüm (10,52 Dk)

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv