Sporu büyütemedik

Yeni sezon öncesi anket çalışması yapan federasyon, lisanslı sporcularına web üzerinden açtığı bir ankete katılma çağrısı yaptı.  2019 Türkiye Rallikros K2 Şampiyonu Halid Avdagiç, ankete verdiği cevapları ajans ile de paylaştı.

Anketin ilk sorusu olan ‘2019 Sezonu hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna Halid Avdagiç, Öncelikle görüşlerimi sorduğunuz için teşekkür ederim. Mahalli otokros yarışlarının neticesinde Türkiye Rallikros Şampiyonası bir final yarışı ile düzenlendi. Bunun yerine ülke çapında düzenlenecek çoklu kalkışlı rallikros yarışları ile hem seyircinin hem de sponsorların ilgisi çekilebilir. Bunun modeli Kuzey Avrupa ülkelerinde  mevcut. ‘Folk Race’ yarışlarının benzerini Türkiye’de yapmak, spora ciddi katkı sağlayacaktır. Arzu edildiği takdirde detayları paylaşmaya hazırım” diye yanıt verdi.

‘2019 Sezonunda yaşadığınız problemler nelerdir?’ sorusuna da Halid Avdagiç’in yanıtı şu şekilde oldu; “2019’da otomobil sporlarını büyütemedik. Bence en önemli problemimiz bu. Diğer yandan sporun yöneticileri; organizatörler ve sporcular ile sağlıklı ilişkiler kuramadı. Gerilen ilişkiler, sporun her branşında derin yaralar oluşturdu ve oluşturmaya da devam ediyor.”

Anketin son sorusu olan ‘2020 Sezonu ile ilgili beklentileriniz nelerdir?’ sorusuna da Halid Avdagiç’in yanıtları şu şekildeydi; “1.Son yıllarda otomobil sporu ile otomotiv sanayinin arasındaki mesafe gittikçe açılıyor. Otomotiv ana sanayinin ve otomotiv tedarikçileri, otomobil sporlarının dışında kalmayı tercih ediyorlar. Markaların spora kazandırılması için yeni bir kurguya ihtiyaç var.

2. Son 5 yılda kaç adet Türk plakalı veya mülkiyeti Türk takımına ait kaç adet yeni yarış otomobili parkurlara çıktı? Otomobil olmadan yarış yapmak mümkün değil. Yarış otomobilinin edinimi ile ilgili çok kapsayıcı bir çalışma yaparak, güncel yarış otomobillerinin Türkiye’ye kazandırılması gerekmektedir. Bu konunun acilen yöneticiler tarafından dert edinilmesi lazım.

3.Sorunları çözmek için derhal ve en öncelikli konu olarak, otomobil sporlarının tüm paydaşları bir araya gelmeli ve sporu kucaklamalıdır.” | 12 Aralık 2019 : 10.00

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv