Halid Avdagiç; “Final çok güzel geçecek”

Dünya Rallikros Şampiyonası’nın destek kategorisi olan RX ve ilaveten SüperCar kategorilerinde yarışmakta olan ve Pendik’teki Avitaş tesislerinde üretilen yarış otomobili Control serisinin serisi ile Orhangazi Otokros parkurunda yapılan Bursa Otokros Yarışı’nda kendi kategorisinde 3’ncü olarak kupa kaldıran İstanbullu şampiyon sporcu Halid Avdagiç, 2019 Türkiye Rallikros finalinin vizesini aldığı yarışla ilgili olarak ajansın sorularını yanıtladı..

-Pazar günkü yarışlar ilk güne göre nasıl geçti? Parkur zemini farklı mıydı? Zamanları ne şekilde etkiledi?

Pazar günü havanın iyi olması ile birlikte seyircilerin gelmesi mümkün oldu. Havanın ısınması ile sertleşen zemin oldukça kaygandı. Özellikle önden çeker otomobillerin temizlediği yarış çizgisi, arkadan iter otomobilimiz ile bana çok uymadı. Buna rağmen elimden geleni yaparak aradaki zaman farkını indirmeyi başardım. Sonuçta 3 kere 3. olarak hafta sonunu tamamladım. Yarışı organize eden Bossek’e de tüm emekleri için teşekkür ediyorum.

-Control2’de herhangi bir teknik veya lastik sorunu oldu mu?

Teknik olarak otomobilimizde bir sorun yaşamadık. Ama lastik konusunda daha yumuşak bir hamur ile gelseydik biraz daha hızlı olabileceğimizi öngörüyorum. Ama bu fark bizim daha üst sıralara taşımaya yeter miydi bilemiyorum, zira rakiplerimiz oldukça iyi hazırlanmışlar. Çok da iyi dereceler çıkardılar. Hepsinin ayrı ayrı tebrik ediyorum.

-Yaptığın zamanları nasıl değerlendiriyorsun?

Tosfed Lisans yönetmeliğine göre efor testinin sonucuna göre lisans almaya hak kazanır yaşa geldim. Hal böyle olunca yarışabilmek benim için büyük bir nimet. Zira yurt dışında Avitaş Motorsport üretimi otomobilleri dünyanın dört bir yanında yarıştırırken, zaman fakiri olduğum için sadece Türkiye’deki bazı yarışlara katılabiliyorum. Umarım bu sene bir rallide de start almak da kısmet olur.

-Orhangazi’de hedefine ulaştın mı?

Evet, zira podyuma çıkmayı başardım. Çok güzel bir hafta sonu oldu. Otomobil kullanmayı özlemişim.

-Final öncesi başka kros yarışına katılmak gibi bir niyetin var mı?

Evet fırsat olur ise mahalli otokrosları takip etmeyi planlıyorum.

-Orhangazi’de son gün saliselerin konuşmasını nasıl buldun?

Pisti öğrenince tüm yarışçılar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Ara kapandı. Bence çok güzel oldu. Centilmence rekabet, Tosfed finalinin çok güzel geçeceğinin bence şimdiden habercisi.

-Orhangazi’den aklında ne kaldı?

Yarış otomobili kullanmak zaten çok güzel bir duygu, bir de toprak zeminle mücadele etmeye çalışırken hızlı gitmeye çalışmak süper.

-Son olarak görüş ve düşüncelerni öğrenebilir miyiz?

Heyecanım önümüzdeki dönemde çoklu kalkış yarışlarının artması. Bu işleri çok uygun şartlara organize etmek mümkün. Şöyle ki: tek kriter güvenlik altyapısı: Cage, koltuk, kemer; Motor, şanzıman vs her şey serbest; Tek kategori.. Organizatörün, ilk 3’e giren otomobili yarış sonunda hemen 20.000 TL’ye satınalma hakkı olacak. Ardından da açık arttırma ile otomobilleri satabilecek.

Formulü verdim, umarım hepimiz için hayırlısı olur. | 30 Nisan 2019 : 15.30

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv