Halid Avdagiç; “Türkiye’de Rallikros’un büyümesi ve gelişmesini istiyoruz”

16 Aralık pazar günü Körfez Yarış Pisti’nde Tosfed tarafından gerçekleştirilen Türkiye Rallikros Final yarışında Control 2 aracı ile K2’de 2018 Türkiye Rallikros Şampiyonu olan Avitaş Motorsport’un direktörü Halid Avdagiç, final yarışı sonrası ajansın sorularını yanıtladı..

-Rallikros parkurunu nasıl buldun? Pilotaj mı güç mü gerektiriyordu?

Tosfed, rallikros final yarışı için çok ciddi hazırlık yapmış. Öncelikle kendilerine teşekkür etmek isterim. Parkurun toprak zemini çok yumuşak olduğu için hepimiz çamurda zor anlar yaşadık. Ama yarışta bu da var. Pilotajın öne çıktığı bir hafta sonu geçirdik. Zira çamur bölümlerde otomobil kullanmak hepimize büyük tecrübe kazandırdı.

-Katılım ve rekabet ortamı sence nasıldı?

Final yarışına hak kazanan sporcuların hepsi final yarışına katılmadı. Buna rağmen rekabet güzeldi. Önümüzdeki dönemde çoklu rallikros yarışlarına ilginin artarak devam edeceğini düşünüyorum.

-Final yarışı öncesi sen veya aracında herhangi bir sorun, upgrade oldu mu? Hangi lastik tercih ettin?

Final hafta sonu bizim açımızdan sorunsuz geçti. Yarış öncesi yapmış olduğumuz teknik hazırlıkların faydasını gördük. Finalde Lassa ile yarıştım. Daha önceki senelerde de çamurda tecrübe ettiğim Lassa’lardan çok memnun kaldım.

-Yarışın akışı ve organizasyon hakkın görüşün? Herhangi bir aksama var mıydı?

Zamanlamalara uyuldu. Akış sorunsuz işledi. Ödül töreni de hava kararmadan yapıldı. Bu konuda çok memnun kaldık.

-Seyirci ve medya ilgisi var mıydı? Sence nasıldı?

Bu konu her zaman gelişmeye açık. Eldeki imkânlar çerçevesinde en iyisinin yapıldığına inanıyorum.

-Hedef(lerin) nelerdi? Bu hedeflerine ulaştığını düşünüyor musun?

Mahalli yarışların sonunda final yarışına hak kazanmak çok önemli idi. Final yarışı için hedefim podyumdu. Çok şükür hafta sonunu birincilikle tamamladım. Avitas Motorsport olarak spora katkı verdiğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde rallikrosun büyümesi ve gelişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

-Yarıştaki rekabet sence nasıl geçti?

Dört kategoride 3’er yarışmacı ile 12 otomobil start aldı. Umarım önümüzdeki dönemde Üç Kategori ile düzenlenecek yarışlarda her kategori için 20’li katılımlar görmek mümkün olur. Rekabetin gelişmesini çok önemsiyoruz.

-Klasmanlar sence sürpriz mi, beklendiği gibi mi sonuçlandı?

K1’de yarışan ODTÜ takımını birinci oldu. Güzel bir çekişme yaşandı. K2’de biz birinciliği istiyorduk. K3’te Adil güzel bir performans gösterdi. Yaşanan rekabetin sonunda da birinci oldu. K4’te de Halim Ateş kalitesini gösterdi.

-Yarıştan aklında neler kaldı?

Parkurun toprak bölümündeki çamur unutulmaz. Bir de köprü geçişinde, çok güzel kareler çıktı. Sevgili Levent Gür’ün zıplamasını uzun yıllar unutamayacağımıza eminim.

Görüş, düşünce ve temennilerin..

Heyecanımız ve motivasyonumuz Türkiye’de Rallikros’un büyümesi ve gelişmesi. 2017 yılında yeterli katılımın olmamasından dolayı Türkiye Rallikros Şampiyonası iptal edilmişti. Bu nedenle 2018 için katılımın sağlanması için Federasyon final yarışı formatına döndü.  Bence izlenen yoldan ziyade, rallikros yarışlarına ilgiyi arttıracak yeni bir sistemin devreye alınması gereğidir. Bunun için çok kısa bir zaman içinde başta İstanbul olmak üzere bir çok büyükşehirde makul ölçekte rallikros pistleri inşa etmeli, Türkiye Otomotiv Ana Sanayi ve Otomotiv Sanayi Tedarikçileri ile entegre bir yapıya geçiş yapmalıyız. Sanayi ile entegre olmayan otomobil sporlarının geleceğinden söz etmemizin uygun olmadığını düşünüyorum.

19 Aralık 2018 : 20.40

 

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv