“Ulusal ve mahalli yarışların yapılması sağlanmalı”

Türkiye’nin yarış otomobili imalatçısı Avitaş Motorsport’un Sportif Direktörü Halid Avdagiç ajansın gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Kendisi de bir motor sporcusu ve Türkiye Rallikros Şampiyonu olan Halid Avdagiç, ulusal ve mahalli yarışları yapılaması gerektiğini düşünüyor.

-Bu yıl ulusal yarışların yapılamayacak olma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsun?

Sağlık her işin başı. Devletimizin normalleşme sürecini çok önemsiyorum. Maske, mesafe ve kişisel hijyen ile yeni normale alışmamız lazım. Ulusal ve mahalli yarışların da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda devletin açıkladığı kurallar içinde kalmak kaydı şartı ile artık yarışların nasıl yapılacağını konuşmamız gerekiyor.

 -Kulüpler yarış yapmama iradesi ile hatalı mı davranmış olurlar?

Kulüplerin yarış yapması için Federasyon tüm imkanlarını seferber etmeli, oluşan ilave gereklilikler ve maliyetlerin karşılaması için Federasyon kaynaklarının azami oranda kulüplere aktarılması gerektiği kanaatindeyim. Zira kulüpler gerekli desteği alabilirse yarışların yapılacağı yönündeki inancım tamdır.

-ASN’nin kulüplerle paylaştığı yarış yapmak için gerekli pandemi kuralları yarış yapılmasını zorlaştırır mı?

İlgili yeni kuralların FIA beklentilerine göre hazırlanmış olduğunu anlıyorum. Ülkemizdeki kuralları Devletimiz koyar ve işletir. Normalleşme sürecinde, her kurum ve birey Devletimizin tanımladığı kurallara uymak ve katkı vermek mecburiyetindedir. Bu sayede ulusal ve mahalli yarışların yapılması sağlanmalıdır.

-Sence Türkiye, bu yıl WRC yapar mı? Yapabilir mi? Yapmalı mı? Neden?

WRC’nin Türkiye’de yapılmasını çok önemsiyorum. WRC bir FIA yarışı olduğu için FIA taleplerine göre ilave tedbirler almak gerekecektir, bu gayet normal. WRC’nin Türkiye’de başarılı bir süreç geçirmesi için Otomotiv Ana Sanayi ve Otomotiv Tedarik Sanayi ile entegre edilmesi gereğini tekraren ifade etmek istiyorum. Zira Türkiye’nin pandemi ile ilgili başarısını taçlandıracak bir organizasyon olmasını sağlamamız gerekiyor.

-Bu sezon eğer yarışlar yapılamazsa bu durumdan sporcular nasıl etkilenir?

Otomobil sporları ekonomisindeki ilk halkanın paydaşları: garajlar, takımlar, sporcular ve ihtisas basını. Tüm bu eko sistemi düşündüğümüzde herkesin yaşamasını sağlayacak bir minimum ekonomik faaliyet planlanmalı. Aksi bir durum, birçok paydaşın çok ciddi ekonomik zarar görmesine neden olur. Federasyonumuz tüm paydaşlarına sahip çıkmalı ve duran çarkların tekrar çalışmasını sağlamalıdır. | 6 Haziran 2020 : 15.00

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv