Rally2 sezonu başlıyor

2023 Monte-Carlo Rallisi’nde WRC2’yi 1-2 bitirmeyi başaran Citroen Racing’in WRC2 ekipleri Yohan Rossel-Arnaud Dunand ve Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov, bu başarıyı bu yıl C3 Rally2’de tekrarlamaya kararlı ve WRC2’de mükemmel bir başlangıç peşinde. DG Sport ekibinin katıldığı C3 Rally2’ler, 2024 sezonu için markanın yeni görsel kimliğini ve yarış mirasını gösteren yeni bir görünümle donatılacak. Sezonun ilerleyen dönemlerinde Marco Bulacia-Diego Vallejo’nun WRC2’ye üçüncü iş ekibi olarak katılmasıyla C3Rally2Family’e yeni bir ekip eklenecek, Mads Ostberg ve Yoann Bonato ise ERC’de C3 Rally2’nin niteliklerini sergileyecek. C3Rally2Ailesi, FIA Nacam (Kuzey ve Orta Amerika) şampiyonasının yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya ve İrlanda’daki ulusal şampiyonalarda da eşit derecede önemli ekiplere sahip olacak. Gap çevresinde değiştirilmiş bir rota ve 324,44 km’lik rekabetçi bir mesafe boyunca 17 etap ile Rallye Monte-Carlo’nun 2024 edisyonu, bir kez daha takımlara ve sürücülere ağır sıklet mücadelesi sunmayı vaat ediyor. Buna ek olarak hafta sonu ciddi anlamda kış şartları riski de var. Dünyanın en ünlü rallisi perşembe akşamı karanlıkta Col de Fontbelle’in üzerinden geçilmesiyle ve Bayon-Bréziers etabının ikonik virajları ile başlıyor. Cuma günü, cumartesi günkü etap için Drôme ve Isère bölümlerine çıkmadan önce, Champsaur ve Valgaudemar’ın arka planında etaplarda yarışılacak. Ralli pazar günü Digne-les-Bains yakınlarındaki ünlü Col du Corobin’e dönüşle sona erecek ve Power Stage için Col du Turini’nin zirvesine tek bir etapla sonuçlanacak.

Yohan Rossel-Arnaud Dunand ve Nikolay Gryazin-Aleksandrov Konstantin, bu etkinliğe büyük saygı gösterilmesi gerektiğinin fazlasıyla farkındalar. Yıllar geçtikçe değişen kavrama seviyelerini nasıl yöneteceklerini ve doğru zamanda doğru lastik seçimlerini nasıl yapacaklarını öğrendiler ve bu da onların geçen yıl bu kez WRC2 sınıfını birinci ve ikinci bitirmelerine olanak sağladı. Dolayısıyla bu yıl bir kez daha C3 Rally2’de ön sıralarda yer almayı hedeflediklerini söylemeye gerek yok. Her iki ekip de ralli için iyi hazırlıklar yaptı ve benzer koşullarda yarışılan Rallye Hivernal du Dévoluy’da bire ikilik (Gryazin, Rossel’in önünde) bitirmeyi başardılar. Bu ralli, elit sınıfının destek kategorisi olan WRC2’de de sezonun başlangıcını işaret ediyor. Yılın ilerleyen dönemlerinde Citroen Racing adına yarışacak olan Marco Bulacia-Diego Vallejo da onlara katılacak. WRC2 şampiyonasındaki standartlar inanılmaz derecede yüksek olsa da 2023’ü genel klasmanda üçüncü ve dördüncü sırada tamamlayan Rossel ve Gryazin, bu yıl şampiyonluk için yarışacak, hem ustalaşmaya başladıkları hem de en iyi performansa sahip oldukları çeşitli yüzeylerde yarışacaklar. C3 Rally2 zaten rekabetçiliğini gösterdi. Ancak, Citroen Racing’in teknik ekibi tarafından daha da ince ayarlar ve C3 Rally2’nin asfalt ve toprak üzerinde parlamaya devam etmesini sağlamak için yıl içindeki yükseltmeler yapılacak.

Macaristan Rallisi’nde (12-14 Nisan) başlaması planlanan ERC’de ayrıca, her ikisi de C3 Rally2’ye kendini adamış sürücüler olan Mads Ostberg (2023 şampiyonasında üçüncü) ve Yoann Bonato da dahil olmak üzere önemli sayıda C3Rally2Family yarışmacısı da yer alacak. Kopilot Benjamin Boulloud ile birlikte Bonato, aynı zamanda Fransa Şampiyonası’nda da yarışacak ve aralarında 2022 Stellantis Motorsport Ralli Kupası’nı kazanan ve üçüncüsü olan 2023 Fransa Ralli Şampiyonası, kopilot Guillaume Mercoiret ile birlikte Yohan’ın kardeşi Leo Rossel’in de bulunduğu C3 Rally2’ye liderlik edecek. Stellantis grubunun ünlü promosyon formülünü kazanan Leo’nun halefi Anthony Fotia, kopilotu William Hanocq ile birlikte aynı Rossel gibi PH Sport tarafından hazırlanan C3 Rally2’de yarışacak. C3 Ralli2’de İtalyan ralli şampiyonlarını savunan Andrea Crugnola-Pietro Ometto, Rallye de Rome’da (26-28 Temmuz) ERC’de tek seferlik bir yarışa ek olarak, bunu ulusal rallide hat-trick yapmaya çalışacak. C3 Ralli2’de İspanya Süper Şampiyonası’nda Gençler şampiyonluğunu kazanan Diego Ruiloba ve Luis Angel Vela, gelişmeye devam etmek isteyecek. Son olarak, C3 Rally Trophy Ireland, en iyi üç yerel C3Rally2Family ekibinin her yarışta en az 9500 Euro para ödülünü paylaşmasını sağlayacak. Aksiyon 3-4 Şubat’ta Galway Uluslararası Rallisi’nde başlıyor! | 24 Ocak 2024 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top