F1’e medyadan tam destek

Intercity İstanbul Park’ta dün (1 Eylül) düzenlenen Intercity DHL Türkish Grand Prix basın toplantısına katılarak büyük ilgi gösteren ulusal medya, bugün gazete sayfalarında da aynı ilgiyi göstermeyi sürdürdü. Gazetelerin ilk sayfalarından yapılan anonslarda özellikle 30 TL’lik bilet fiyatı anonslandı, haberin detaylarına iç sayfalarda yer verildi. Hürriyet, Sabah ve Yeni Şafak yarım sayfadan fazla yer ayırırken, Milliyet ve Fanatik gazeteleri GP TR haberine yarım sayfalık yerler ayırdı. Türk otomobil sporlarında uzun yıllardır bu ölçüde yer vermeyen ulusal basın, Intercity DHL Türkiye GP’si şimdiden taçlandırdı. Haberlerin neredeyse tamamına yakınında formula 1 bilet ücretinin uygun fiyatı çarpıcı şekilde kullanıldı. İşte ulusal medyadaki Intercity DHL Türkish Grand Prix haberlerinin ayrıntıları..

Hürriyet Gazetesinin 7’nci ekonomi sayfasının yarıdan fazlasını kaplayan haberinin başlığı ‘30 TL’ye Formula Keyfi’ idi. Gazete haberin üst başlığında ‘9 Yıl aradan sonra Türkiye’ye dönen Formula 1 için 100 bin ziyaretçi bekleniyor’ denildi. Haberin ara  başlıklarından birinde ise 2011’deki bilet fiyatının 70 TL olduğunu anımsatıldı. Vural AK’ın basın toplantısından detayların yer aldığı haberde 100 milyon dolar gelir ve anlaşma ilk etapta bir yıllık ara başlıkları dikkat çekti.

Intercity DHL Türkiye GP’si haberini ilk sayfasından haberi anons eden bir diğer gazete Sabah oldu. Ekonomi başlıklı 5’nci sayfadan yayınladığı haberi Çılgın Formula başlığı ile duyuran gazete 100 milyon dolar gelir ve 30 TL’lik bilet vurgularını ara başlıklarında kullandı. Intercity İstanbul Park’taki yarışa 20 bini yabancı 100 bin kişinin izlemesinin beklendiği ara başlıkta yer verilirken, festival düzenleneceği ve otellere yarayacak başlıkları dikkat çekti. 30 Liraya Formula 1 başlığı, Milliyet gazetesinin 16’nci spor sayfasının yarıya yakın alanını kapsayan haberinde kullanıldı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın Türkiye Grand Prix’i öncesi yarış severlere ucuz bilet müjdesi verdiği anımsatıldı. Günlük spor gazetesi Fanatik, 11’nci sayfasının yarısını ayırdığı haberinde Türkiye GP’de  100 bin seyirci başlığını kullandı. Haberin ara başlıklarında dünyanın en ucuz biletleri, F1 bizi çok seviyor ve kalıcı olmak istiyoruz ifadelerine yer verilirken, Fanatik haberinde tarihe geçen kaza spotu ile Vettel’in pistteki kazası anımsatıldı. Yeni Şafak gazetesi de ilk sayfasından anonsladığı haber için ekonomi sayfasının yarıya yakın kısmını ayırdı. 100 bin izleyici ile 100 milyon dolar gelir başlığı ile verilen haberde kalıcılık ihtimalinin yüksek olduğuna vurgu yapıldı.

Takvim Gazetesi iki sütunluk haberinde F1 heyecanı 30 TL’ye izlenecek başlığını kullanırken, Türkiye gazetesi 1’nci sayfadaki anonsunda 30 Liraya Formula başlığını tercih etti. Sözcü gazetesi 2 sütun üzerinden verdiği haberde Formula 1’i izlemek için 20 bin turist bekleniyor başlığımı attı. Akşam gazetesi de 6 sütun üzerinden verdiği haberde Fırtına Seyircili Kopacak başlığını tercih etti. Ulusal medyanın yazılı mecralarındaki Intercity DHL Türkish Grand Prix haberleri gazetelerin haber portallarında da benzer şekilde yer buldu. TRT, Habertürk, NTV ve ATV kanalları da dünkü basın toplantısına dün akşam ve bugün öğlen haberlerinde geniş yer verdiler. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 2 Eylül 2020 : 22.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top