Audi DTM’e veda etti

Audi, 2020 sonunda DTM’e veda etti. DTM başkanı eski Ferrari sürücüsü Gerhard Berger endişesini “durumu zorlaştıran karar” diye yorumladı. Audi’nin organizatöre iletilen kararı DTM’de şok etkisi yaptı. DTM kariyerinde 11 farklı pilot ile 23 galibiyet ve toplamda 114 zafer, 345 podyum, 106 pole ve 112 hızlı tur olan Audi’nin son kararında corona virus’a bağlı krizin yanı sıra şirketin Formula E Dünya Şampiyonası’nda elektrikli araçlara yatırım yapma arzusu ve markanın elektrifikasyonu tercih etmesi de bulunuyor.

İtalyan spor medyasında yer alan bir habere göre, Audi yönetim kurulu başkanı Markus Duesmann “bu enerjiyle spor ve elektrikli mobilite tedarikçisi olacağız çünkü hedefimiz ve çabalarımızı geleceğin öncüsü olmak için rekabet etmek. Formula E bu hedef için çok ilginç bir platform sunuyor ve buna ek olarak geleceğin motor sporları ile destekleyecek başka formatlara da bakıyoruz” dedi.

Audi’nin bu kararı eski bir Ferrari sürücüsü olan DTM başkan Gerhard Berger’in tarafından DTM’nin paydaşlarına iletildi. Berger, “Almanya ve Avrupa’daki motor sporları için çok zor bir gün. Audi’nin 2020 sezonunun sonunda DTM’den çekilme kararından dolayı çok üzgünüm. Yönetim kurulunun kararına saygı gösteriyor. Bu karar, BMW ve diğer takımlarımızı da etkileyecek. İşbirliğimiz ve pandemi sırasında yaşadığımız sorunlar göz önüne alındığında, uyumlu bir yaklaşım umuyorduk” dedi. | 29 Nisan 2020 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top